Societat 06/06/2024

Prohens anuncia la gratuïtat de la UIB per a bons estudiants o amb rendes baixes

La presidenta ha assegurat que amb aquesta mesura es pretén que cap alumne hagi de deixar d'estudiar per raons econòmiques

ARA Balears
1 min
UIB

PalmaLa presidenta del PP de les Balears, Marga Prohens, ha anunciat en un acte electoral a Calvià, que el Govern prepara per al curs que ve la implantació de la gratuïtat de les matrícules de la UIB. S'eximirà del pagament tant els alumnes amb bons resultats acadèmics com els que tenen dificultats econòmiques.

Es tracta d'una mesura, segons ha dit la presidenta de l'Executiu, "pensada per ajudar els nostres joves amb els estudis, perquè es formin i perquè cap bon estudiant hagi de deixar els estudis per raons econòmiques". "Volem premiar l'esforç, volem donar tranquil·litat a qui s'ho mereix i volem retenir el talent", ha afegit. Prohens també ha assenyalat que "els joves volen que se'ls donin oportunitats, que els donin una mà per posar en marxa el seu projecte de vida en llibertat", ha continuat.

Polítiques per als joves

El PP, ha dit qui hi està al capdavant, "és el partit que de veritat respon al que demanen els joves". Pel que fa a la mesura anunciada, ha recordat que "amb aquesta gratuïtat continuam complint amb la nostra paraula donada, tal com hem fet amb l'eliminació de l'impost a la compra de primer habitatge als menors de 30 anys, amb l'acceleració de la signatura d'avals hipotecaris i amb l'aprovació de la quota zero d'autònoms per a emprenedors en els dos primers anys d'activitat". Finalment, com a cloenda de l'acte electoral de Calvià, Prohens ha fet una crida a la mobilització del votant popular. "Només el nostre partit garanteix dur una veu de les Illes a Europa, amb Rosa Estaràs al Parlament Europeu", ha dit.

stats