ITB
Societat 05/03/2024

Prohens anuncia 350 milions de l'Impost de Turisme Sostenible per a formació i sostenibilitat

Així ho ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Govern en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Berlín

ARA Balears
1 min
2024 3 5 3017550

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha anunciat aquest dimarts a la Fira Internacional de Turisme de Berlín la destinació de 350 milions d'euros provinents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) per a projectes dirigits a sostenibilitat, circularitat i eficiència energètica, cicle de l'aigua, millora de la destinació, formació i projectes esportius i culturals amb la intenció de "desestacionalizar el turisme".

Segons ha informat el Govern, del total de la partida, ja s'ha aprovat una convocatòria extraordinària per a la reprogramació de projectes de l'anterior Executiu per 74 milions d'euros, que es destinaran, en part, a l'oxigenació de zones madures a través de l'adquisició o demolició d'establiments hotelers ja amortitzats. Així, el Govern considera que es reforça el caràcter finalista de l'impost turístic que paguen els visitants: "És, sens dubte, la nostra millor carta de presentació, especialment per a un turista exigent i mediambientalment compromès com és l'alemany", ha dit la presidenta.

Prohens ha reiterat "l'estima, l'afecte, la bona valoració i la fidelitat del mercat alemany", el principal mercat emissor després de dècades, ja que l'any que ve varen visitar les Illes un total de 4,5 milions d'alemanys.

Cultura i esports, eixos principals

Les Balears es presenten a la ITB amb l'objectiu de posicionar la seva oferta cultural i esportiva, “quatre illes amb una àmplia oferta de turisme cultural, amb esdeveniments com el Mallorca Live Festival i propostes esportives com la Mallorca Championship ATP 250 i la Mallorca Ladies Golf”.

stats