Animals
Societat 15/05/2023

Progrés en Verd denuncia un cas de maltractament animal en una finca de Felanitx

L'entitat assegura que "hi ha diverses espècies en estats extrems de deixadesa, desnutrició i malaltia"

ARA Balears
1 min
Un dels animals de la finca, segons Progrés en Verd.

PalmaProgrés en Verd i la plataforma Baldea han presentat davant la Fiscalia una denúncia perquè s'investigui un presumpte cas de maltractament animal en una finca de Felanitx. En aquest sentit, l'entitat afirma que en aquesta finca "hi ha animals de diverses espècies en estats extrems de deixadesa, desnutrició i malaltia".

En una nota de premsa, les organitzacions han explicat que han rebut imatges en les quals es pot veure "la tortura i el maltractament a què estan sotmesos els animals", fins a causar-ne la mort en alguns casos. "Cans i moixos tancats en recintes minúsculs, deshidratació i desnutrició, cadàvers, animals malalts i moribunds fermats, sense aigua ni menjar", lamenten. Per tot això, demanen a la Fiscalia i el Seprona que obrin una investigació.

D'altra banda, la coalició Progrés en Verd ha promès eliminar les galeres de cavalls, el correbou de Fornalutx, la cria en captivitat d'animals en delfinaris o zoològics i els espectacles amb animals. També aposten per la reforma integral del centre municipal de Son Reus.

stats