Societat 07/06/2018

Cort suprimeix 'Palma Habitada' i destinarà la partida a subvencions de lloguer per a joves

L'àrea municipal d'Urbanisme emprendrà altres projectes perquè conclou que el programa, amb 110 sol·licituds enguany i només tres contractes realitzats, no dona resposta als ciutadans

Aina Solano
2 min
Cort destinarà els 250.000 euros de 'Palma Habitada' a subvencions de lloguer per a joves

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que suprimeix el programa 'Palma Habitada', destinat a ajudar a trobar un habitatge a les persones amb les rendes més baixes. Això després de fer una revisió del programa i comprovar que no dona resposta a la petició dels ciutadans. Per aquest motiu, Cort ha decidit, d'una banda, destinar els 250.000 euros del programa a subvencions de lloguer per a joves i, de l'altra, que els vuit tècnics que el gestionaven ajudin, “aplicats a un altre programa”, a “trobar un habitatge a altres moltes famílies”. L'àrea d'Urbanisme de Cort, amb la resta del govern municipal, "ha decidit no continuar amb 'Palma Habitada', ni continuar cercant nous pisos i generant frustració a moltes persones”, perquè hi ha moltes sol·licituds i només s'ha donat resposta a tres persones”, ha anunciat el tinent de batle d'Urbanisme, José Hila, després de detallar que la xifra de sol·licituds de 'Palma Habitada' ha passat de ser “de 321 l'any passat a 110 enguany”, També ha confirmat que els contractes realitzats “han caigut” els darrers dos anys “de 14 a 3”. Amb tot, Hila ha assegurat que Cort seguirà gestionant els lloguers dels 55 pisos que ja tenia el programa, però que els esforços d'aquests treballadors públics se dedicaran a altres programes, com "la subvenció al lloguer jove" i "l'ampliació de les subvencions a barris vulnerables a Verge de Lluc”, projectes que, segons Hila, “donaran resultats”.

El programa 'Palma Habitada' va arribar a gestionar 900 pisos el 2013 i un any després, el 2014, va repuntar fins a registrar consultes per part de 2.543 persones, les quals varen demanar informació sobre el projecte, mentre 665 persones varen demanar les ajudes.

José Hila ha detallat també que Cort “ha cedit cinc solars a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) perquè s'hi construeixin habitatges protegits”, a més, ha subratllat que gràcies a la posada en marxa de l'oficina antidesnonaments “ja s'han aconseguir aturar 1.100 desnonaments”.

A més, el tinent batle d'Urbanisme ha recordat que els grans propietaris d'habitatges estaran obligats, a partir d'ara, “a cedir a l'Ibavi aquells pisos que hagin estat tancats durant dos anys”, segons marca la nova Llei d'habitatge, i ha apuntat que l'equip municipal ha posat en marxa les ajudes a la rehabilitació en barris vulnerables. En aquest sentit, Hila ha detallat que enguany tenen “les de Son Gotleu i Camp Redó”, a les quals “s'ha sumat Verge de Lluc”.

stats