Societat 23/06/2020

El programa de l'Ajuntament de Palma de suport educatiu Èxit s'allarga per primera vegada al mes de juliol

El pla d'estiu adreçat als infants ofereix menys places als campus esportius per la necessitat d'adoptar les mesures de seguretat contra el covid-19

M. Fuster
2 min
El batle de l'ajuntament de Palma, José Hila presenta el Pla d'estiu per a infants

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat el seu pla d'estiu adreçat als infants, que inclou les àrees de Cultura, Educació, Participació i Esport. Entre les novetats del pla que s'ha d'aplicar en aquesta època de postconfinament destaca l'ampliació del programa de suport educatiu al mes de juliol. D'altra banda, la necessitat d'adoptar les mesures per prevenir el contagi de covid-19 ha reduit considerablement la quantitat de places als campus esportius. L'any passat se'n varen oferir 4.000 i aquest estiu, de moment, 2.300, tot i hi ha el compromís de Cort d'augmentar aquest xifra en cas que n'hi hagi més demanda, la qual, asseguren des de l'Ajuntament, ara no és excessiva. Una altra de les novetats és que les diferents iniciatives s'han descentralitzat i arribaran a gairebé 30 barris de Ciutat.

A més de les escoles d'estiu que ofereixen 3.000 places i que s'organitzaran a 28 centres educatius –l'any passat eren 31– hi haurà concerts, tallers infantils a Can Balaguer, cinema a la fresca amb 15 projeccions previstes i diferents activitats organitzades per l'àrea de Cultura, com circ o música electrònica, que arribaran a més de 2.800 infants.

D'altra banda, durant l'estiu també s'obriran vuit casals de barri de manera excepcional i el de la barriada de Son Roca, en resposta a una demanda veïnal, oferirà 40 places d'escoles d'estiu. Alhora es mantindrà l'atenció als nins i nines que hagin estat víctimes de violència domèstica a ca seva.

En xifres globals, el pla d'estiu oferirà 60 activitats, 5.340 places d'escoles i campus d'estiu, 1.300 places de cursets esportius per a infants i suport escolar per a 340 infants i l'obertura de quatre escoletes municipals, a més del servei socioeducatiu d'intervenció comunitària.

El batle de Palma, José Hila, ha assenyalat que per fer aquest pla s'han tingut en compte les peticions fetes pels nins i nines del Consell dels Infants i les recomanacions d'Unicef, ja que "Palma és Ciutat Amiga de la Infància".

stats