Societat 16/04/2020

Les productores acusen IB3 de condemnar el sector a tancar

Demanen al Govern que intervingui en la gestió

Ara Balears
1 min
Edifici d'IB3

PalmaL'Associació de Productors Audiovisuals de Balears (APAIB) considera que l'ens públic de radiotelevisió de l'Arxipèlag, IB3, no afavoreix el desenvolupament del sector audiovisual de la Comunitat Autònoma i opina que l'està condemnant "a tancar". Per això, ha reclamat a la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, que intervingui en la gestió, segons indica Efe.

L'entitat assegura que, durant aquest darrer any, IB3 no ha contractat cap mena de contingut nou perquè diu que desconeix el pressupost que hi pot destinar. I lamenta que enguany l'ens públic no disposarà del pressupost addicional als vuit milions d'euros que ja tenia, del qual es va beneficiar l'any passat gràcies a la devolució de l'IVA. Davant aquesta situació, l'ens públic no preveu aplicar cap mena de retallada econòmica en les àrees de la seva estructura, però les productores creuen que afectarà la producció de continguts.

L'entitat valora el compromís de Castro per "aclarir la situació", però lamenta la seva negativa a fer una injecció econòmica destinada a la producció de continguts, tal com es va fer fa uns mesos per incrementar el pressupost dels informatius, adjudicats a l'empresa Mediapro.

Per això, APAIB exigeix mesures econòmiques urgents i un repartiment més equitatiu del pressupost disponible, perquè les retallades "es facin en totes les àrees de l'ens, no només en la producció de programes".

stats