Sector primari
Societat 21/03/2024

La producció ecològica va créixer un 10% a les Illes Balears el 2023

"Hem d'arribar al consumidor no només com un producte de gran qualitat, sinó també com un producte amb valor afegit", ha assegurat Simonet

ARA Balears
2 min
Mercat de Pere Garau

PalmaNou impuls de la producció ecològica a les Illes Balears. El Govern ha informat aquest dijous que en comparació amb l'any passat es va incrementar un 10%. A més, han detallat que durant l'any 2023 s'ha registrat també un creixement de superfície agrària inscrita en producció ecològica, que ha arribat a les 46.845 hectàrees, 5.887 de les quals pertanyen a boscos i recol·lecció silvestre.

Per sectors, les pastures i farratges sumen 23.224 hectàrees; els cereals i llegums, 7.112; els cultius de fruita seca ocupen 5.060 hectàrees; el guaret i adob verd, 1.645; l'olivar, 1703 hectàrees; 370 hectàrees ocupen els cultius de fruites; 239 hectàrees, les hortalisses i tubercles; 90, els cítrics; 44, les plantes aromàtiques i medicinals, i 4, els planters. Un altre dels cultius que any rere any veu incrementat el nombre d'hectàrees és el de la vinya, de fet, més del 50% dels vinyers estan certificats com a ecològic.

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha celebrat l'increment tan significatiu d'aquest tipus d'agricultura que es registra any rere any. "La producció ecològica és un sector que fa 30 anys sonava com una cosa molt llunyana i que avui és una realitat que creix any rere any a les Illes Balears", ha destacat Simonet. A més, el conseller ha assegurat que han de continuar treballant per aconseguir que aquest tipus d'agricultura continuï creixent, però que també han de fer feina per conscienciar el consumidor. "Hem d'arribar al consumidor no només com un producte de gran qualitat, sinó també com un producte amb valor afegit, amb enormes beneficis mediambientals, que cuida el paisatge i el territori. L'esforç que fan els nostres pagesos ecològics també ha de ser remunerat en conseqüència", ha sentenciat Simonet.

D'altra banda, el conseller ha explicat que durant el 2023 es van fer un total de 1.600 visites per controlar i certificar les activitats dels operadors ecològics.

stats