Societat 01/06/2022

Un problema tècnic obliga els aeroports de les Illes a suspendre tots els vols de sortida i arribada durant 40 minuts

Els controladors aeris han explicat que l'error és conseqüència del calibratge de les radioajudes a l'aeroport de Palma

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaUn problema tècnic en el sistema de control dels aeroports de les Illes Balears ha obligat a suspendre tots els enlairaments i aterratges de vols durant 40 minuts. Segons han detallat els controladors aeris, a través del seu compte oficial de Twitter, aquest fet ha provocat que tots els avions que havien de sortir o arribar als aeròdroms illencs entre la una i mitja i les dues i deu d'aquest dimecres hagin hagut de canviar de plans.

En el cas dels enlairaments, els vols han sofert un lleuger retard en la sortida, però no ha provocat grans canvis, com sí que ha estat el cas dels avions que tenien previst aterrar a algun dels aeroports de l'Arxipèlag en aquesta franja horària. En aquest cas, els pilots dels avions han hagut de sobrevolar l'illa on volien aterrar fins que han tingut l'autorització per entrar a l'aeròdrom illenc en qüestió i finalitzar el viatge.

Avions sobrevolant Mallorca durant el temps en què no poden aterrar a l'aeroport de Son Sant Joan

Els controladors aeris han detallat que aquest problema tècnic que ha obligat a suspendre els vols és el calibratge de les radioajudes a l'aeroport de Palma. A la piulada han explicat que aquests calibratges es fan periòdicament i són necessaris per garantir el correcte funcionament de les radioajudes. A més, han assegurat que la seva tasca és integrar aquestes maniobres en el flux d'arribada/sortida de l'aeroport.

stats