Monarquia
Societat 16/08/2023

La princesa Elionor, a punt de començar la formació militar

L'hereva al tron segueix els passos del seu pare i rebrà formació durant tres anys en els exèrcits de terra, mar i aire

ARA
2 min
La princesa Elionor, durant el seu discurs en l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona.

BarcelonaEstà a punt de començar una nova etapa en la vida de l'hereva al tron de la monarquia espanyola, la princesa Elionor de Borbó. Després d'acabar el batxillerat a l'exclusiu institut gal·lès on ha passat els darrers dos anys, Elionor començarà la seva formació militar aquest dijous. Seguint els passos del seu pare, el rei Felip VI, la princesa es prepararà els anys vinents per poder assumir el comandament suprem de les forces armades. La seva formació començarà a Saragossa, i consistirà en un any a cada una de les acadèmies de l'exèrcit de terra, l'armada i l'exèrcit de l'aire.

A l'entrega dels premis Fundació Princesa de Girona d'enguany, Elionor ja va pronunciar-se sobre com entomava aquesta nova etapa en la seva trajectòria cap al tron: "És un moment important a la meva vida, i em sento amb moltes ganes i convençuda de seguir aprenent i entregant el meu millor ànim en enfortir els valors en què he crescut. [...] Més enllà de la meva responsabilitat, estic contenta perquè sé com valoren els espanyols les nostres forces armades", va dir. La princesa serà educada de la mateixa manera que el seu pare, que també va rebre tres anys de formació militar, i també ho va fer abans d'accedir a l'educació universitària.

La decisió d'iniciar la formació militar té el ferm suport dels seus pares, i per això el rei Felip VI i la reina Letícia volen acompanyar la princesa fins a l'Acadèmia de Saragossa, segons han avançat els informatius de Telecinco. Aquest tractament diferencial respecte als seus companys, que acomiaden els seus familiars des de la pista d'atletisme, ha estat desmentit per la casa reial. Per bé que a hores d'ara no se sap quin serà el to del comiat fraternal dels caps d'estat, la seva presència és segura. Qui no se sap si es desplaçarà fins a la capital aragonesa és la infanta Sofia. A priori, no seria gens estrany que volgués dir adeu a la seva germana, però existint el precedent de la seva absència durant l'entrega dels Reials Despatxos de Treball de l'Acadèmia Militar de Saragossa, l'assistència de la infanta no és clara.

Una formació un pèl diferent de la dels companys

Elionor començarà amb dues setmanes d'adaptació a la vida militar i després farà dues setmanes més de formació militar bàsica, durant les quals estudiarà legislació i instrucció militars i farà formació física. La seva promoció la formaran 612 alumnes, entre els quals hi ha 140 dones matriculades. La princesa farà els 18 anys en plena formació militar. Quan arribi a la majoria d'edat, cosa que passarà el 31 d'octubre, Elionor haurà de jurar la Constitució davant el Congrés de Diputats.

Durant el curs, i com la resta d'alumnes, la princesa d'Astúries s'allotjarà en cambres compartides, es llevarà a les 6 del matí cada dia i haurà d'anar vestida amb uniforme. Això sí, la seva formació tindrà una particularitat. Elionor tindrà un expedient formatiu diferent dels seus companys, ja que la seva trajectòria educativa serà accelerada. Després de jurar bandera el 7 d'octubre, Elionor començarà ja el curs a l'exèrcit de terra. Al finalitzar aquest curs escolar, serà nomenada Dama Alferes Cadet i després continuarà la seva formació militar a l'armada.

Segons informa l'agència Efe, la princesa també renunciarà als sous corresponents als cadets de primer i segon any, de 417 euros mensuals.

stats