Societat 09/09/2013

La policia va demanar al príncep Andreu que s'identifiqués mentre caminava pels jardins de Buckingham

El príncep disculpa l'actitud dels policies. L'incident va tenir lloc dos dies després que un lladre intentés robar unes joies de la reina

Ara
2 min

BarcelonaFa uns dies els agents de seguretat del palau de Buckingham van detectar la presència d'un home que intentava robar unes joies de la reina Elisabet. L'home va ser detingut, juntament amb un còmplice, però l'incident va posar en evidència un error en la seguretat del palau, obert durant diverses hores al dia als visitants. Dos dies després, i en un context marcat per la tensió creada pel lapsus de seguretat, dos policies armats van demanar a un home que caminava pel jardí del palau que s'identifiqués. El problema és que l'home en qüestió era un dels fills de la reina, el príncep Andreu.

El duc de York va ser interceptat el passat dimecres pels agents encarregats de la seguretat del palau, dos dies després que fos detingut al recinte un presumpte lladre. Aquest dilluns Scotland Yard ha confirmat que dos policies d'uniforme van demanar a un home, el nom del qual no han revelat, que verifiqués la seva identitat dimecres a les set de la tarda als jardins de Buckingham. "L'home va ser identificat satisfactòriament. No es van treure armes ni es va usar la força", ha assegurat la policia.

La intervenció de Scotland Yard vol calmar les aigües després que en molts mitjans de comunicació la 'detenció' del príncep Andreu hagi estat objecte de mofa. Per la policia, els agents van actuar correctament. Poc després ha estat el mateix príncep Andreu qui ha intervingut per calmar els ànims. "La policia afronta una tasca difícil en intentar combinar la protecció de la família reial amb la detenció d'intrusos, i de vegades s'equivoca", ha declarat el príncep, que assegura haver rebut les disculpes del cos: "Agraeixo la seva disculpa i espero poder passejar de forma segura pels jardins en el futur" ha dit.

Segon incident

El de la setmana passada no ha estat l'únic incident entre el príncep Andreu i agents de seguretat de les residències reials. En una ocasió anterior, Andreu, cinquè en la línia de successió, no va poder entrar al palau de Sandringham, una de les residències de la reina mare i el lloc on la família reial acostuma a passar el Nadal, perquè no duia la credencial reial.

stats