Successos
Societat 18/12/2023

Presó provisional per a l'home que va cremar ca seva amb la seva dona i el seu fill a l'interior

Els fets varen tenir lloc la matinada de diumenge al barri de la Vileta, a Palma

ARA Balears
2 min
El pis precintat per la Policia Nacional després de l'incendi

PalmaEl jove de 21 anys que la matinada de diumenge va calar foc intencionadament a ca seva a Palma, amb la seva dona i el seu fill a l'interior, ja ha ingressat a la presó. Segons ha recollit Europa Press, els fets varen tenir lloc a les 00 h al barri de la Vileta, quan la Policia va rebre diverses cridades que alertaven d'un home que intentava incendiar el seu domicili. El detingut va incendiar una manta, que la víctima va intentar apagar amb les mans abans de sortir del pis.

El domicili incendiat, al barri de la Vileta.
El domicili incendiat, al barri de la Vileta.

Presumptament, l'home va discutir amb la seva dona, a la qual va amenaçar d'incendiar la casa, cosa que finalment va fer. Així i tot, la dona i el fill varen poder fugir. En arribar els policies, varen poder observar que de l'edifici sortien flames i fum. Els veïns estaven espantats i varen advertir que al quart pis hi havia un ancià amb mobilitat reduïda, el qual els agents, després d'entrar a la força al domicili, varen poder treure.

A causa de l'incendi, tres agents de la Policia Nacional i diversos veïns varen haver de ser assistits pels serveis sanitaris d'emergències per inhalació de fum. Altres agents varen registrar la zona i varen poder localitzar i detenir l'home, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi, així com de maltractaments en l'àmbit familiar. Després de passar a disposició judicial, el jutjat de guàrdia va decretar presó provisional per a l'acusat.

L'IbDona ha condemnat la temptativa d'homicidi

La directora de l'IBdona, Cati Salom, ha manifestat la seva "condemna més rotunda" cap als fets ocorreguts durant la matinada de diumenge en la qual l'home va incendiar l'habitatge amb la dona i la filla dins. En aquest sentit, han titllat que aquest fet demostra "que hi ha molta feina a fer en la prevenció i l’educació contra la violència masclista". Finalment, han recordat que les víctimes de violència masclista poden contactar amb el servei durant les 24 hores del dia a través del telèfon 971 17 89 89. També està disponible el telèfon d'atenció a les víctimes 016 i, en cas d'urgència, l’112.

Servei d'informació a les violències masclistes
stats