Societat 16/06/2020

Ampli ressò a la premsa alemanya de la recuperació del turisme a Mallorca

"Turistes de prova", "moment històric" i "alegria per tornar": així expliquen els mitjans alemanys l'arribada dels seus compatriotes a l'illa

Ara Balears
2 min
Gairebé 200 passatgers han aterrat a Son Sant Joan aquest dilluns

Palma"Pensava que tornàvem de la Lluna". Així ha reaccionat Daniel Wiener, de Düsseldorf, davant del mitjà alemany Welt quan ha arribat aquest dilluns dematí a l'aeroport de Palma i ha vist que hi havia més de 100 periodistes esperant l'arribada dels primers turistes alemanys de la temporada. Mallorca ha rebut aquest dilluns prop de 180 passatgers i els mitjans de comunicació alemanys s'han fet ressò de la recuperació del turisme a l'illa.

"Els primers alemanys tornen a Mallorca: "Estam encantats", recull el Welt al seu portal web. El mitjà alemany ha mostrat l'alegria d'aquests turistes de tornar a l'illa després de mesos sense poder viatjar. "Estam ansiosos per tornar a Mallorca i a la Mediterrània. Hem esperat cinc mesos per poder venir i estam encantats que hagi arribat el moment", assegura un dels entrevistats pel mitjà de comunicació. Tot i que les discoteques i els clubs encara no estan oberts a les Illes, per a una de les passatgeres això no suposa un problema perquè els plans per a les seves primeres vacances estan clars: "Beure, beure i beure".

"Som conscients que aquest és un moment històric" i "també pots emmalaltir-te a Alemanya". Aquestes han estat les declaracions que han fet de tres al·lotes a Bild abans d'agafar el vol cap a Mallorca. El mitjà alemany ha recollit diferents declaracions d'alguns dels passatgers i destaquen que "esperen conèixer l'illa durant aquest moment de tranquil·litat".

"TUI envia els primers turistes alemanys de prova a Mallorca", diu el mitjà Handelsblatt, que ha destacat els aplaudiments que han rebut els seus compatriotes quan han arribat als hotels. A més, han remarcat les mesures de seguretat que han pres els establiments per poder iniciar aquest pla. El mitjà ha publicat un vídeo mostrant aquestes mesures i ha assegurat que l'objectiu de TUI i del govern espanyol és provar les mesures de protecció contra el covid-19.

El Süeddeutsche Zeitung també s'ha fet ressò d'aquests primers vols a l'illa i ha destacat que aquest dilluns ja s'han obert parcialment les fronteres amb diferents països i que els aeroports han començat a operar amb vols a diferents països com Grècia o Itàlia. Així, asseguren, aquest dilluns s'han planejat a l'aeroport de Frankfurt un total de 335 enlairaments i aterratges.

El ministre alemany d'Afers Exteriors, Heiko Maas, ha recordat als seus compatriotes que han d'afrontar les decisions sobre les seves pròximes vacances estiuenques d'enguany amb precaució i ha remarcat que encara hi ha països als quals es recomana no viatjar. Maas ha indicat que a la reobertura de fronteres que Alemanya va començar a aplicar la passada matinada encara no l'acompanya l'aixecament de la recomanació de no viatjar a quatre països: Noruega, Finlàndia, Suècia i Espanya.

No obstant això, el dia en què ha començat la prova pilot per traslladar turistes alemanys a les Balears, Maas ha assenyalat que amb Espanya la situació canviarà pel que fa a l'aixecament de la recomanació no viatjar-hi "d'aquí a una setmana".

stats