Premis Populars
Societat 09/11/2023

Els Premis Populars 2023 de COPE Balears inclouen un nou reconeixement de periodisme i comunicació

El científic Rafel Jordà, el doctor Joan Besalduch i la Unió Esportiva Collera són alguns guardonats d'aquesta edició

ARA Balears
2 min
La COPE fa entrega dels seus Populars a "l'esforç i creativitat"

PalmaEls Premis Populars 2023 de COPE a les Balears, que enguany arriben a la 44 edició, inclouen un nou reconeixement a professionals de la comunicació. Segons ha informat la cadena aquest dijous en un comunicat, el nou reconeixement Premi Periodisme i Comunicació va dirigit a professionals que han demostrat una trajectòria d'excel·lència en la seva vocació. Així, aquesta edició premiarà el grup Imperium Iniquitatis, format per deu periodistes que "s'han mantingut fidels a la seva reunió mensual per intentar millorar el seu ofici".

Els guardonats d'enguany són Rafel Jordà, per fundar i dirigir una empresa tecnològica que cerca des de l'espai respostes a "grans reptes de la humanitat"; el doctor Joan Besalduch, per ser el primer a descriure la gran quantitat de cèl·lules mare a la sang del cordó umbilical, cosa que en facilita l'ús universal per a trasplantaments de medul·la òssia, i Sebastià Rotger, per la seva "constant i afectuosa" difusió de la cultura, la història i les tradicions mallorquines.

Així mateix, s'entregarà un premi a la Unió Esportiva Collera, per haver apostat per la formació de futures futbolistes que han canviat la història del futbol femení, i a P. Manolo Fortuny SJ, per haver renunciat a "una vida de comoditats i seguretats humanes" per ajudar els més desfavorits al Txad. Segons han assenyalat, l'entrega d'aquests premis "suposa un reconeixement d'admiració a persones que destaquen per la seva contribució a la societat, el seu servei a les persones i la seva capacitat per compartir el millor de la seva identitat mallorquina".

L'entrega dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 27 de novembre a les 20 h al Molí des Comte. L'acte serà presidit pel bisbe de Mallorca i hi acudiran autoritats autonòmiques i locals, així com una representació de la societat mallorquina. Des de la seva primera edició, el 1980, els Premis Populars reconeixen "les bones pràctiques i la constància de persones i institucions que inspiren i ajuden a voler ser millors, des del punt de vista personal i com a comunitat". El jurat està format pels caps de departament de COPE Mallorca i per un grup d'assessors format per Biel Mulet, Nicolás Pomar, Andreu Genovart, Kety Isern, Lluís Piña, José Luis Roses i Apolonia Ramis.

stats