Cort rep el premi a la Destrucció del Patrimoni per la seva inacció davant les pintades vandàliques

La decisió ha estat presa per unes 65 persones al sopar anual d'ARCA

Des de fa més de deu anys, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) organitza un sopar anual per a socis i simpatitzants de l'entitat en què es trien els premis a la protecció i a la destrucció del patrimoni. Enguany hi han participat 65 persones

.

El premi que té com a objectiu castigar la gestió feta en relació amb el patrimoni l'ha rebut l'Ajuntament de Palma. La portaveu d'ARCA, Àngels Fermoselle, ha criticat que fa un any "es va decidir en un ple que es posaria en marxa un pla per posar fi a aquestes pintades i no s'ha fet res. Només un protocol per veure com s'ha de dur a terme". Fermoselle també ha assenyalat que altres ciutats com "París o Berlín al seu centre històric no tenen cap pintada perquè hi ha la voluntat política de mantenir en bones condicions el patrimoni". La portaveu ha aclarit que no es tracta de grafits, sinó que són pintades vandàliques.

D'altra banda, el premi a la protecció ha estat per al projecte d'excavació de l'illot de la Galera. Segons ARCA "ha estat modèlic des del punt de vista de la recerca i la investigació, i s'ha preocupat d'aproximar l'arqueologia i el passat del jaciment a la ciutadania".

L'entitat proteccionista valora molt positivament que els sis anys que han durat les excavacions co-dirigides pels arqueòlegs Jorge Argüello i Ramon Martín han permès desenterrar i donar a conèixer 4.000 anys d'història d'un petit indret de la badia de Palma. El resultat d'aquesta feina d'excavació arqueològica es pot veure, visitant l'actual exposició temporal que es troba exhibida a Can Balaguer fins al mes de juny i que du per nom 'Sa Galera. Més de 4.000 anys d'història'.En aquesta edició també estaven nominats al premi Protecció de Patrimoni els Joves Arquitectes de Mallorca, pel concurs Explotam Son Busquets i la Cooperativa Donats de Sant Miquel, per la gestió de l'Oratori de Sant Miquel de Campanet. I a la Destrucció del Patrimoni, la substitució de fanals de ferro i vidre per esquelets de PVC i la destrucció de les cases de la finca de Rafal Franc de Montuïri. Les votacions, segons ha informat ARCA, han estat molt ajustades. Per l'entitat totes les candidatures eren igualment susceptibles de guanyar els guardons.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF