Mobilitat
Societat 10/01/2024

El PP demana al Consell de Mallorca que es faci el segon cinturó de Palma malgrat que hi governa

Els populars presenten una moció que es debatrà en el ple de la institució insular

2 min
L’assistència massiva al Fan Mallorca contribueix a la saturació del trànsit a l’autopista de Llucmajor

PalmaEl grup del PP en el Consell de Mallorca defensarà aquest dijous una moció en la qual demana que es dugui a terme el tram I del segon cinturó de Palma i ho farà malgrat que és precisament el PP, juntament amb Vox, qui governa a la institució insular i té les competències de mobilitat, amb Fernando Rubio com a conseller insular de Mobilitat i Territori. El tram I va del Coll d'en Rabassa fins als dipòsits de CLH. De fet, el PP ha presentat aquesta iniciativa quan el projecte ja està redactat i se sap que tindrà un pressupost de 100 milions d'euros. A més, cal recordar que la contractació del projecte va passar pel Consell Executiu a finals de desembre, segons informa Europa Press.

Malgrat tot això, la portaveu del PP, Núria Riera, ha demanat "altura de mires" a l'oposició, que s'haurà de posicionar al respecte durant el ple. Riera també ha acusat l'expresidenta socialista del Consell, Catalina Cladera, d'haver deixat el projecte en un calaix per la pressió dels socis de govern –MÉS per Mallorca i Podem. La portaveu popular ha explicat que el tram I del segon cinturó serà l'única gran infraestructura que s'executarà aquesta legislatura a Mallorca i que servirà per desembossar una de les entrades a Palma.

Les crítiques de l'oposició

Per la seva banda, la portaveu del PSIB a la institució insular, Catalina Cladera, ha demanat al Consell que consensuï el projecte d'aquest tram del segon cinturó i ha demanat que es convoqui la Comissió de Mobilitat. "No necessiten una moció en el ple per fer això, perquè ja no estan a l'oposició, sinó governant", ha criticat Cladera, a més d'assenyalar que les obres duraran més d'una legislatura. D'altra banda, la portaveu adjunta de MÉS per Mallorca, Catalina Inés Perelló, ha acusat el president del Consell, Llorenç Galmés, de "donar continuïtat al model de Maria Antònia Munar", consistent a tenir "més cotxes i contaminació". "El pacte PP-Vox continua impulsant un model viari basat en l'increment d'infraestructures i el foment de l'ús del vehicle privat", ha lamentat.

stats