L''Aquarius' podria atracar a Palma després de descartar-se València

El govern espanyol es planteja oferir el port mallorquí al vaixell que va rescatar a més de 600 persones en el Mediterrani 

El govern espanyol es planteja oferir el port mallorquí al vaixell que va rescatar a més de 600 persones en el Mediterrani, després de descartar-se el de València per estar massa lluny. 

Per la seva part, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comunicat a la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, la "predisposició de les Illes Balears per acollir una part dels refugiats de l'Aquarius'", el vaixell en el qual es troben més de 600 persones abandonades a la Mediterrània.

Així ho anuncià la presidenta dilluns a través del seu compte oficial de Twitter, en què també expressà la seva "solidaritat i compromís".

En aquesta línia, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha ofert a la Generalitat valenciana la "disposició d'ajudar durant el procés d'arribada, instal·lació i acolliment de les persones refugiades". A través de les xarxes socials, l'executiu balear ha assegurat que la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, "ha mantingut converses amb la Generalitat i el govern central" per col·laborar en l'arribada del 'Aquarius' a València.

L’Ajuntament de Palma també s'ha sumat a la iniciativa del Govern de les Illes Balears i s’ha posat a disposició del govern espanyol i de la Generalitat valenciana per col·laborar en el que pugui ser necessari durant el procés d’arribada, instal·lació i acolliment de les persones refugiades que duu a bord el vaixell 'Aquarius'.

La junta de govern de l'Ajuntament de Palma acordà el setembre de 2015 oferir Palma com a ciutat d'acollida davant la crisi que ja aleshores es vivia arreu d’Europa per l'arribada de refugiats que fugien de la guerra o de la misèria i demanaven auxili humanitari.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF