Societat 26/05/2021

Porreres preveu recol·lectar 26 tones d'albercoc, el doble que l'any passat

Esperança Móra, gerent de la Cooperativa Agrícola, ha assegurat que "encara que la previsió sigui optimista, es podrà veure afectada per fenòmens atmosfèrics"

ARA Balears
1 min
Un dels albercocs de Porreres.

PalmaLa Cooperativa Agrícola de Porreres preveu recol·lectar aquesta temporada unes 26 tones d'albercocs, gairebé el doble del que es va recollir l'any passat, ja que les 25 hectàrees d'aquest fruit que tenen els socis de la cooperativa varen donar 14 tones.

Segons han informat en un comunicat Esperança Móra, la gerent de la cooperativa, ha assegurat que "encara que la previsió sigui optimista, es podrà veure afectada per fenòmens atmosfèrics o de la qualitat del fruit".

A més, Móra explica que el preu de venda de l'any passat en el mercat va estar entre els 2,50 euros i els 3,50 euros per quilo i que enguany es recuperen els arbres amb les noves plantacions "gràcies a la millora de la rendibilitat del cultiu dels darrers anys". La distribució dels albercocs de Porreres es realitza, majoritàriament, a la botiga de la cooperativa "per garantir una major liquidació del producte i la qualitat i la frescor" als consumidors.

stats