Societat 26/08/2021

La Policia Nacional desarticula una de les organitzacions més actives de distribució de cocaïna a l'Estat

La banda criminal distribuïa la droga per tot el territori estatal i tenia ramificacions a Eivissa

ARA Balears
2 min
Una macrooperació antidroga a Mallorca

La Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, ha desarticulat una de les organitzacions criminals més actives de distribució de cocaïna a l'Estat, segons ha informat aquest dijous Europa Press. La banda distribuïa grans quantitats de la droga per diferents províncies. En el cas de les Balears, tenia ramificacions a Eivissa.

Durant la investigació, els agents varen comprovar que membres de l'organització mantenien vincles amb persones amb residència a Galícia dedicades a subministrar la substància estupefaent. A més, també tenien contactes a Astúries, on va ser detingut un dels principals actors de l'entramat, un empresari del sector de l'hostaleria de la província.

Segons ha comunicat la policia, la xarxa, que havia incrementat l'activitat durant l'època de restriccions per la pandèmia, tenia la intenció d'augmentar el flux de substàncies amb destinació a les Illes per l'arribada de l'estiu.

Intervenció policial

L'operatiu desplegat pels cossos policials ha intervingut 107 quilos de cocaïna, 2 quilos de metamfetamina, 500 grams de cocaïna rosa, 403.000 euros en bitllets de diferents valors i 12 vehicles. A més, ha acabat amb 16 detinguts, dels quals s'ha requisat la documentació, i 18 entrades i escorcolls.

Detinguts i escorcolls per fases

En la primera operació, la policia va confiscar 50 quilos de cocaïna ocults en un doble fons d'un turisme i 370.000 euros amagats a un un altre cotxe. A més, va arrestar quatre persones.

Durant un escorcoll de quatre immobles a les províncies de València i Madrid es varen requisar diversos vehicles d'alta gamma, mitjans de comunicació encriptada, doblers en efectiu i documentació. El juny, els agents varen detenir cinc integrants de la banda més i varen requisar 1,3 quilos de cocaïna, telèfons mòbils, 32.000 euros en efectiu i cinc vehicles.

15 quilos més d'estupefaents es varen retenir d'un doble fons d'un cotxe de l'organització. Finalment, en la darrera intervenció es varen detenir tres persones i es requisaren 40 quilos de la droga, 2 quilos de metamfetamina i 500 grams de cocaïna rosa.

Pla criminal

Els membres de l'organització utilitzaven com a sistemes d'ocultació dobles fons hidràulics, que havien instal·lat als cotxes amb els quals distribuïen els narcòtics. Els líders de l'organització, que es trobaven en zones estratègiques del territori estatal, proporcionaven directament aquests vehicles als encarregats de la distribució. A més, feien servir aplicacions informàtiques de missatgeria encriptada per establir contacte entre ells.

stats