Societat 30/11/2021

La Policia Local de Palma farà controls d'aglomeracions i de trànsit durant les festes de Nadal

Els dispositius es desenvoluparan entre el 9 de desembre i el 7 de gener

ARA Balears
1 min
Un dispositiu contra les botellades a Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma desenvoluparà la seva habitual campanya de Nadal entre el 9 de desembre i el 7 de gener amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats especials de les festes de Nadal. Segons ha anunciat Cort aquest dimarts, el servei es dividirà en dues grans àrees d'actuació: la del control i la fluïdesa del trànsit i la de seguretat ciutadana i les aglomeracions.

Així, el Consistori ha explicat que hi haurà punts de control de trànsit en diferents punts estratègics de la ciutat, que inclouen turismes, bicicletes i patinets; punts estàtics de control de seguretat ciutadana, patrulles a peu i fins i tot hi participarà la Policia Muntada.

La primera tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha dit que la campanya de Nadal de la Policia Local també posarà l'accent principalment en els controls d'etilometria i els controls de velocitat en el torns d'horabaixa i nit. Adrover ha recordat que el 2019 es varen registrar 4.590 accidents de trànsit i un total de 505 delictes contra la seguretat viària. L'any 2020, les xifres varen baixar pel confinament i es varen registrar 3.026 accidents de trànsit i 376 delictes contra la seguretat viària. Enguany, fins a l'octubre, va haver-hi 2.872 accidents de trànsit i 474 delictes contra la seguretat viària.

Cort ha assenyalat que la campanya també posarà el focus en el control d'aglomeracions i tindrà en compte la normativa sanitària canviant. "Ens continuarem adaptant a ella, com hem fet els dos darrers anys, per vetllar per la salut de la ciutadania", ha dit Adrover.

stats