Local
Societat 02/12/2022

La Policia Local de Palma denuncia la manca de personal: "Fer feina així és vergonyós"

En un comunicat, els sindicats han manifestat que la policia es troba "en un procés crític de degradació"

ARA Balears
2 min
Places de policia local reservades per a exmilitars

PalmaLa Policia Local de Palma denuncia la manca de personal i expressa que "fer feina així és vergonyós". En un comunicat que han elaborat diversos sindicats amb la intenció "de desmentir algunes informacions que s'han transmès des de l'àrea de Seguretat Ciutadana", han explicat que la policia es troba immersa "en un procés crític de degradació".

Aquest procés, segons assenyalen en el document, no és casual ni sobtat, sinó que s'ha anat produint i accelerant els darrers vuit anys, motivat per la falta d'efectius i una ineficaç organització.

"La falta d'efectius és més que evident", sentencien, i afegeixen que l'Administració municipal va expressar que s'havien incorporat a la plantilla 240 efectius en la present legislatura. "Menteixen i són dades errònies. En realitat, des de l'1 de maig del 2019 fins avui, la plantilla ha perdut 18 efectius".

En aquest sentit, denuncien que l'organització policial actual es basa en els objectius polítics, els efectius i la densitat poblacional de fa una dècada i que absolutament res ha canviat en l'organització, "per molt que es vulgui vendre una altra cosa".

"L'organització és un dels punts bàsics per poder arribar a uns objectius determinats i, si es canvien, és necessari que ho faci l'organització perquè, si no, serà clarament deficient", han declarat. També han assenyalat que fa molt que es parla de la reactivació de la Policia de Barri, un cos que, segons expliquen, no existeix, així com la Unitat Motoritzada. Per aquest motiu, han qualificat aquests dos casos de "promeses buides" que generen "falses esperances" en la ciutadania.

En el comunicat també recorden que fa deu anys que treballen en un Pla d'Ordenació Policial que aconsegueixi assolir els objectius polítics marcats, tenint en compte la densitat poblacional de la ciutat, i que és la primera vegada que es planteja un projecte tan ambiciós com aquest i no una simple reorganització interna. "Ara que arriba el moment de negociar-lo oficialment i aplicar-lo, resulta que no és una prioritat política i no està inclòs en el seu programa electoral", lamenten.

Els sindicats han conclòs assegurant que el comunicat és el principi d'una sèrie d'actuacions que es duran a terme pròximament.

stats