Societat 09/07/2021

La Policia Local de Palma investiga l'enverinament de moixos a Son Cladera

Un veí de la zona va posar la denúncia després de trobar quatre moixos morts amb escuma a la boca

1 min
El moix desaparegut de Mateu Bresca.

PalmaLa Policia Local de Palma investiga l'enverinament de moixos a la barriada de Son Cladera arran d'una denúncia que va posar a final de juny Mateu Riera, un veí de la zona. Fonts del cos policial ho han confirmat a l'ARA Balears, però com que és una investigació oberta no han volgut donar-ne cap detall.

"El nostre moix va desaparèixer i em vaig fixar que en 20 dies varen aparèixer quatre moixos morts amb vòmits i escuma a la boca", comenta Riera, i afegeix que tots els cadàvers estaven a la mateixa zona. També va trobar un cinquè moix atropellat.

Riera comenta que va anar a denunciar el cas a la Policia Local perquè li feu la impressió que havien mort per enverinament. Els agents, però, li varen recomanar que fes una declaració de veïnats. "No he tornat a saber res", apunta. Després, Riera va anar a la Guàrdia Civil per posar una altra denúncia, i li digueren que el Seprona ho investigaria. Riera, però, no és l'únic veí que tem que algú estigui enverinant moixos a la barriada.

Una veïna de Son Cladera ha denunciat en un grup de Facebook de la localitat que els seus cans també s'han intoxicat al camp de futbol. "Com que no sé quin tipus de verí han pres, els veterinaris no poden actuar com toca", lamenta en un escrit, i afegeix que "no sé si se'n sortiran".

stats