Societat 06/07/2020

La Policia Local de Calvià desmantella una festa il·legal amb drogues en un xalet de Costa de la Calma

Un centenar de treballadors de temporada de Magaluf hi participaven, segons el Consistori

Ara Balears
2 min
El xalet on s'havia preparat la festa.

PalmaLa Policia Local de Calvià ha desmantellat una festa il·legal amb drogues. Els agents varen saber a través de Facebook que un grup de treballadors que fan la temporada a Magaluf volia organitzar l'esdeveniment en un xalet de Costa de la Calma. Els agents varen constatar que l'esdeveniment infringia la normativa perquè no tenia cap autorització ni llicència, a més de crear una situació de risc de contagi de coronavirus, segons ha informat el Consistori en un comunicat.

Les begudes que hi havia al xalet.

La festa s'anunciava per a dissabte amb una imatge d'una piscina i un flotador d'unicorn. El preu d'entrada era de 35 euros i fins i tot s'oferia una versió VIP per 100 euros. Nou policies locals s'hi varen presentar a primera hora de l'horabaixa i varen certificar que se celebrava una festa amb un centenar de persones on també hi havia alcohol en grans quantitats, a més d'altaveus i un DJ.

Segons l'Ajuntament, els organitzadors de la festa poden ser sancionats amb una multa que podria anar de 30.001 euros a 300.000. La Policia va aixecar quatre actes per tinença de drogues, una de les quals era òxid de dinitrogen, conegut com a gas del riure. En tot cas, però, els agents no varen poder identificar els propietaris de la droga requisada, que podrien haver multat amb 600 euros.

La droga requisada pels agents.

D'altra banda, els agents policials han denunciat aquest cap de setmana 23 joves per incomplir la normativa mentre estaven reunits en espais públics. Divendres vespre a Peguera s'aixecaren quatre actes per possessió de drogues, una per manca de respecte a l'autoritat, una per dur un ganivet i una altra per no dur mascareta. Dissabte a les 2 h de la matinada els agents varen ser alertats d'una possible botellada que no es va poder constatar, malgrat que es varen denunciar quatre joves per no mantenir la distància de seguretat sanitària i no dur mascareta.

L'endemà, va tenir lloc a Santa Ponça una situació molt semblant, quan es varen aixecar actes administratives per no seguir les normes d'higiene i distància de seguretat a sis joves. A més, un d'ells va ser denunciat per aportar dades falses. Un cas gairebé idèntic va tenir lloc a Palmanova, on es va denunciar un grup de sis joves que no respectaven la distància de seguretat i tampoc duien mascareta. Finalment, aquesta passada matinada tres joves han estat denunciats per fer botellada a la platja de la Buguenvíl·lea, a la zona de Cas Català.

stats