Societat 11/06/2019

Dos presumptes neonazis alemanys apallissen un porter negre de la macrodiscoteca Megapark

La Policia Local de Palma ha trobat imatges d'esvàstiques i del Ku Klux Klan als telèfons dels dos detinguts per l'agressió però encara no parla d'agressió racista

Ara Balears
1 min
Cort nega a Bartomeu Cursach poder unificar les activitats a Megapark

PalmaEl Jutjat de Guàrdia va ordenar diumenge presó provisional sense fiança per als dos joves alemanys que varen apallissar a un porter d'origen africà que feia feina a la macrodiscoteca Megapark de l'Arenal de Palma. La Policia Nacional investiga els motius de la brutal agressió. La víctima, d'una quarantena d'anys, va patir contusions greus i, a causa dels cops, fins i tot podria perdre la mobilitat a les cames. Els agents de la Policia Local de Palma que varen detenir els agressors el cap de setmana passat per un delicte de lesions es varen fixar que als telèfons mòbils hi desaven imatges del Ku Klux Klan i d'esvàstiques.

De moment, tot i les imatges neonazis i que l'home agredit és negre, el cos municipal evita vincular obertament els fets amb una agressió racista. Tot i això, segons l'informe policial, alguns testimonis de l'atac varen assegurar als agents que els autors eren clarament d'ideologia neonazi. Segons altres testimonis, a més, al porter el varen agredir sense cap motiu aparent, i els dos atacants el varen copejar fins que va quedar estès a terra. Algunes persones que varen presenciar l'escena varen intentar ajudar-lo.

A l'home víctima de l'atac l'han operat aquest dilluns al migdia. L'hospital Son Espases, on el varen traslladar dissabte a la nit, ha comunicat que té una lesió cervical i el seu estat és greu.

stats