Societat 24/06/2020

Un poble madrileny demana acollir l'estàtua de Juníper Serra que va ser enderrocada a San Francisco

El batle del PP de Boadilla del Monte, Javier Úbeda, ha escrit una carta a la batlessa de la ciutat nord-americana, London Breed

Ara Balears
2 min
Escultura de Juníper Serra a la plaça de sant Francesc de Palma, pintada amb la paraula "racista"

PalmaEl batle del PP de la localitat madrilenya de Boadilla del Monte, Javier Úbeda, ha escrit una carta a la batlessa de San Francisco, London Breed, en què s'ofereix a acollir les estàtues del mallorquí Juníper Serra i Miguel de Cervantes que varen ser atacades el passat cap de setmana després de les protestes racials. En la missiva, a la qual ha tingut accés l'agència Efe, el batle del poble madrileny transmet a London el seu malestar i "profunda decepció pels esdeveniments succeïts" contra les estàtues, influïts per l'"indigenisme radical i la llegenda negra sobre Espanya".

Per això, Úbeda proposa a la batlessa "acollir aquests símbols, si a la seva ciutat no poden ser protegits amb l'honra i el respecte que mereixen". L'estàtua de Juníper Serra va ser enderrocada i la de l'autor del Quixot va ser pintada amb la paraula "bastard" a la ciutat de San Francisco, enmig de l'onada de protestes racials que viu el país nord-americà després de l'assassinat de l'afroamericà George Floyd per part de la policia.

El batle de Boadilla condemna els atacs contra aquests dos personatges històrics i recorda les paraules que el papa Francesc va dedicar a Serra durant la seva canonització el setembre del 2015, quan va afirmar que "sempre va cercar defensar la dignitat de la comunitat nadiua, protegint-la dels que n'havien abusat".

El batle popular al·ludeix a "la grandesa d'aquests dos personatges històrics, arquitectes, en part, del que avui tan orgullosament anomenam civilització occidental", la qual, al seu judici, "està més amenaçada actualment per la ignorància que pels enemics externs". Per això, Úbeda es posa a disposició de San Francisco perquè Boadilla "es faci càrrec d'aquests monuments", a més de convidar la batlessa a visitar el municipi madrileny.

stats