Societat 19/06/2014

Plutomail: correus electrònics que s'autodestrueixen i que es poden canviar un cop enviats

El servei de missatgeria electrònica funciona mantenint la vostra adreça i el receptor no necessita cap aplicació especial per veure els missatges

Ara
2 min

BarcelonaUs heu penedit mai d'enviar un correu electrònic? Voldríeu que algun missatge que heu tramès desaparegués de la bústia d'entrada del receptor encara que ja l'hagi vist? Plutomail pot ser una solució: és un servei de correu electrònic gratuït -de moment és en fase beta, amb llista d'espera- que promet la possibilitat d'editar correus que ja s'han enviat o fer que s'autodestrueixin passat el temps que determineu. I tot, des de la vostra aplicació de correu habitual.

"Cada petita declaració digital que fa algú no l'hauria de perseguir la resta de la seva vida", explica a TechCrunch el cofundador de Plutomail David Gobaud. Aquesta va ser la idea que el va inspirar fa uns dos anys per començar a treballar amb aquest projecte. I ho va fer amb la intenció d'evitar que els internautes haguessin de crear una direcció de correu diferent o canviar de servei de correu habitual per poder gaudir-ne.

Plutomail es pot integrar amb el vostre client de missatgeria electrònica i en serveis web com GMail, de manera que podeu enviar correus amb l'adreça de sempre. Funciona convertint el vostre text en una imatge que allotja als seus servidors -o al vostre Dropbox- de manera que allò que veu el receptor al correu és una crida d'aquesta imatge, però no ho nota; sembla text normal. Si canvieu el text del missatge, cosa que es pot fer mentre el receptor no l'obri, Plutomail canvia la imatge i el receptor veu el text nou. Quan s'acaba el termini que heu establert per a l'autodestrucció Plutomail esborra la imatge i el receptor, senzillament, ja no la pot veure.

Plutomail no és infal·lible: el receptor sempre pot buscar alguna manera de conservar el missatge, com fer-ne una captura de pantalla, però cal que ho faci activament, que hi pensi. En la majoria de casos és ben difícil que ho faci. A més, el servei us avisa quan el receptor obre el vostre correu electrònic i no cal que faci servir cap aplicació especial per veure'l. Plutomail funciona d'una manera semblant al servei de xat per a mòbils Snapchat, però amb correu electrònic.

stats