Diada de Menorca
Societat 24/01/2024

Plataforma per la Llengua denuncia que l'Ajuntament de Ciutadella impedís penjar una pancarta a favor del català

L'entitat ha lamentat la revocació per part del Consistori d'un acte que prèviament havia autoritzat

ARA Balears
1 min
El consistori liderat per PSM-Més per Menorca, PSOE i Podem ha aconseguit ser un referent en transparència.

PalmaPlataforma per la Llengua ha denunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Ciutadella impedís penjar una pancarta en defensa de la llengua en el marc de la Diada de Menorca, que coincideix amb la festa de Sant Antoni.

Segons ha informat Plataforma, l'entitat va fer una instància per ubicar la pancarta en un lloc públic de Ciutadella, concretament al camí de Maó, entre els dies 15 i 20 de gener, fet que fou aprovat inicialment pel Consistori. Malgrat això, l'Ajuntament decidí denegar el permís per desplegar la pancarta, on es podia llegir el lema 'Qui estima la llengua la protegeix', hores abans que es fes l'acte organitzat per Plataforma per la Llengua.

En aquest sentit, l'entitat ha assenyalat que la revocació del permís per part del Consistori sorprèn "especialment" perquè suposa l'anul·lació d'una autorització anterior. En aquest sentit, expliquen que, legalment, la revocació és un fet "excepcional", segons la Llei 39/105 del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Això suposa que l'Ajuntament de Ciutadella hagi deixat sense efecte un acte administratiu favorable "sense observar la legalitat vigent".

Així mateix, lamenten que aquesta decisió suposi una "greu vulneració" del dret de llibertat d'expressió, alhora que obre una incògnita sobre si les motivacions de l'Ajuntament són "administratives", ja que no al·leguen cap motiu que les argumenti. Per tot plegat, l'entitat ha assenyalat que presentarà un recurs de reposició i convoca la ciutadania a participar en la concentració del pròxim dissabte 3 de febrer a les 12 hores davant l'Ajuntament per protestar contra la decisió.

stats