Societat 04/04/2018

Una plataforma del Molinar demanarà a Cort que no concedeixi més llicències de bars o restaurants

L'entitat vol mantenir l'essència del barri i que no es converteixi en una zona d'oci

Ara Balears
2 min
La plataforma vol que El Molinar sigui un barri per viure i passejar i no un nucli de bars i restaurants.

PalmaLa plataforma 'Al Molinar, Port Petit' demanarà a l'Ajuntament de Palma que adopti mesures preventives perquè la barriada continuï sent residencial, com ara una normativa sobre l'estètica dels habitatges, i que no concedeixi noves llicències de bars, restaurants o terrasses al passeig marítim.

L'entitat ha assenyalat en un comunicat que el Molinar ha de compatibilitzar l'èxit del seu passeig marítim amb la conservació de l'essència de barri.

Després de donar suport al projecte de reforma del Port del Molinar proposat per l'Autoritat Portuària de Balears (APB), la plataforma ha anunciat que ha començat a fer feina per fer possible la convivència entre la millora del passeig del Molinar i el manteniment de l'essència del barri.

La plataforma formada per Salvem es Molinar, ARCA, Vogar i Ciar, el GOB, Greenpeace i Amics de la Terra ha defensat "l'esforç ciutadà que va conduir a la paralització dels diferents projectes d'ampliació del port del Molinar i a la redacció d'un projecte de reforma de consens" i ha fet una crida per aconseguir que la reforma sigui un èxit "tant per als visitants com per als residents".

L'entitat es reunirà aquest dijous amb el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge digne de Palma, Jose Hila, a qui demanarà "un barri per viure i passejar, no ple de bars i restaurants". Els seus integrants demanaran l'aplicació de polítiques preventives per part de l'Ajuntament de Palma en matèria d'urbanisme "imprescindibles perquè la barriada del Molinar no deixi de ser un barri residencial" i esdevingui una zona d'oci "com ha succeït amb Santa Catalina o el carrer de Blanquerna".

Demanaran a Hila que no es concedeixin noves llicències per a bars, restaurants o terrases en la futura reforma del passeig marítim i que s'aprovi una normativa que permeti conservar l'estètica de les cases i faciliti l'aparcament dels veïns.

stats