Concentració
Societat 18/05/2024

Plantada de banderes de Palestina a Palma per denunciar el genocidi a Gaza

Han denunciat el "genocidi implacable" a Gaza i la "complicitat" i "escandalosa doble moral" de la Unió Europea

ARA Balears
1 min
La platja de Can Pere Antoni plena de banyistes i banderes

PalmaMallorca per Palestina ha duit a terme aquest dissabte una plantada de banderes palestines a la platja de Can Pere Antoni (Palma) per reivindicar sancions a Israel i investigar crims de guerra a Gaza.

Durant l'acte, s'ha llegit un manifest denunciant el "genocidi implacable" a Gaza i la "complicitat" i "escandalosa doble moral" de la Unió Europea amb la nakba (l'èxode palestí). A les portes de les eleccions europees, els activistes han interpel·lat a "tots els polítics i candidats" perquè apliquin "canvis transformadors" i no "promeses buides". En aquesta línia, el manifest reclama un alto el foc "immediat i permanent" i permetre l'entrada "incondicional" d'ajuda a Gaza.

Els manifestants poc abans de llegir el manifest

Els participants en l'acte de Palma també han exigit a Europa sancions "polítiques, econòmiques, diplomàtiques i altres contramesures lícites, com per exemple un embargament militar integral bidireccional", a més de la cancel·lació dels acords de lliure comerç i de cooperació i acords energètics, i prohibir "les mercaderies de les empreses implicades en les empreses de colònies d'Israel".

Els assistents també han exigit als països europeus que s'assegurin que les entitats i institucions corporatives domiciliades al seu territori "deixin de donar suport al genocidi d'Israel i altres crims de dret internacional, inclosos l'apartheid i els assentaments colonials, responsabilitzant-los de qualsevol complicitat".

D'altra banda, han animat a pressionar "perquè avanci ràpidament la recerca de tots els crims de guerra, crims en contra de la humanitat i actes de genocidi comesos contra el poble palestí, i per emetre immediatament ordres de detenció per als casos presentats davant el Tribunal des de 2014".

stats