Societat 13/05/2018

El sindicat CGT denuncia que les puces han envaït Son Sant Joan

La secció sindical de la CGT a Acciona assegura que els empleats fan feina en condicions indignes i antihigièniques i que des de fa una setmana han sofert picades i alguns han hagut d'acudir a Urgències

Ara Balears
1 min
Els treballadors han fet arribar la queixa a Acciona i a AENA sense rebre, de moment, cap resposta.

PalmaLa secció sindical de la CGT a Acciona ha declarat aquest diumenge que sent "indignació, malestar i fàstic per la plaga de puces que en ple segle XXI hi ha a l'aeroport de Palma".

En un comunicat, el sindicat critica la deixadesa de la direcció d'AENA davant aquest problema i que només pensi en els "grans beneficis" que reporta l'aeroport de Son Sant Joan.

La delegada de Prevenció d'Acciona, companyia de 'handling' a Son Sant Joan, Catalina Llorens, ha denunciat que un any més els treballadors "estan suportant fer feina en condicions indignes i antihigièniques". En el seu escrit de denúncia assenyala que els mostradors "estan bruts, polsegosos i aferradissos i que la neteja es fa en sec, cosa que afavoreix la proliferació de bacteris i insectes. Segons la mateixa denúncia, "des de fa una setmana els treballadors sofreixen picades durant el seu torn" i fins i tot alguns "han hagut d'acudir a urgències per la picor i el malestar".

La CGT assenyala que AENA, atès que es tracta d'una empresa estatal, està "fora de perill" de les inspeccions sanitàries de la Conselleria de Salut.

La Conselleria ha convidat el sindicat a exigir a AENA la contractació d'una empresa de control de pagues, ja que des d'aquest departament autonòmic no poden "fer molt més" perquè l'aeroport "és una competència estatal".

Mentrestant, els treballadors i treballadores de l'aeroport denuncien haver "de continuar fent feina en aquestes condicions indignes més pròpies de països tercermundistes", segons que ha lamentat la Confederació General del Treball (CGT) a la seva nota.

stats