Homenatge
Societat 24/02/2023

Una placa distingeix la casa on va néixer l'historiador Josep Massot i Muntaner

L'acte ha estat emmarcat en la commemoració, aquest divendres, del Dia de record de les víctimes de la Guerra i Civil i el franquisme

ARA Balears
1 min
Homenatge al Pare Massot

PalmaEl batle de Palma, José Hila, i el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, han descobert una placa d'homenatge al religiós i intel·lectual Josep Massot i Muntaner, conegut com el pare Massot, a la seva casa natal de Palma. L'acte ha estat emmarcat en la commemoració, aquest divendres, del Dia de record de les víctimes de la Guerra i Civil i el franquisme, ja que Massot és considerat un dels pares de la historiografia de la Guerra Civil a Mallorca.

Després de descobrir la placa, Taltavull ha definit Massot, que va morir a 80 anys l'abril de l'any passat, com "un savi, un intel·lectual i un treballador infatigable". El bisbe ha destacat que en l'obra del pare Massot "no hi ha revenja, sinó objectivitat en la cerca de la veritat". Per la seva banda, el batle ha reivindicat que l'homenatge ha reunit persones de diferents llocs, de diferents ideologies, creients i no creients, "que tenen en comú el pare Massot". "Massot era una persona que inspirava, que convidava a pensar i que animava a la convivència". També ha destacat la "valentia" de l'intel·lectual de començar els seus estudis sobre la Guerra Civil amb l'objectiu de cercar la reconciliació.

stats