Societat 01/07/2020

45,6 milions d'euros per millorar l'eficiència energètica, el cicle de l'aigua i els espais urbans de les Balears

El Govern, els consells i els ajuntaments aportaran aquests doblers per crear llocs de feina basats en la sostenibilitat per reactivar l'economia illenca

Kike Oñate
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Govern, els quatre consells insulars i els ajuntaments de les Balears invertiran 45.650.000 d'euros a crear llocs de feina a través d'obres que impulsin la sostenibilitat energètica, l'eficiència dels recursos, la renovació urbana i l'accessibilitat de les persones. Aquesta partida forma part del pla de reactivació econòmica de les Illes presentat aquest dimecres en el qual es preveuen accions de 619 milions d'euros a curt termini i de 2.500 milions a llarg termini.

Els 45,6 milions també finançaran obres per a la rehabilitació energètica d'habitatges i l'impuls de mesures per incentivar la mobilitat urbana sostenible. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat durant la presentació al Consolat de Mar que la intenció és que les actuacions previstes es facin abans de final del 2022.

L'Executiu hi invertirà 15,6 milions, mentre que els quatre consells hi aportaran un total de 15 milions i els ajuntaments, els 15 milions restants. Pel que fa als doblers que aporta el Govern, el Consell de Mallorca rebrà 11,1 milions d’euros; el Consell de Menorca, 1,8 milions; el Consell d’Eivissa, 2,1 milions i el Consell de Formentera, 650.000 euros.

Armengol ha reiterat que totes les institucions públiques balears han demanat al govern espanyol que les entitats locals puguin fer servir els seus romanents pressupostaris dels darrers anys per fer front a les despeses causades pel coronavirus.

stats