Cultura

Els pintors Josep Vives Campomar i Matias Quetglas, medalles d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià

La institució vol reconèixer la trajectòria dels dos artistes i l'aportació que han fet al llenguatge de la pintura

El coronavirus ha provocat el tancament temporal del Museu de Menorca.
ARA Balears
09/12/2022
1 min

PalmaLa Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Balears concedirà les seves medalles d’Honor als pintors menorquins Josep Vives Campomar i Matias Quetglas. Segons els membres de l'Acadèmia, la institució vol reconèixer la trajectòria dels dos artistes i l'aportació que han fet al llenguatge de la pintura, un llenguatge que els dos "han defensat amb honestedat, amb singularitat i un alt nivell de qualitat".

Segons la institució, de l'obra de Josep Vives Campomar, mestre en l’exercici de les natures mortes, s’ha subratllat que és una lluita per donar vivacitat i fer sensible allò que en principi no ho és. Format a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona, així com en gravat a Florència, ha exposat la seva obra en nombroses ocasions a Barcelona, Palma, Maó i Zuric.

Pel que fa a Matias Quetglas, l'Acadèmia ha destacat que és l'artista menorquí que va propiciar el salt a la modernitat, creant un vincle de la tradició menorquina amb els llenguatges contemporanis de la pintura i l’escultura. La seva obra, que forma part de les col·leccions de nombrosos museus públics i fons privats, s’ha exhibit amb regularitat a Menorca, Mallorca i Madrid, així com a París i a diverses ciutats d'Alemanya, Suècia i Itàlia, entre d’altres.

El lliurament d'aquests reconeixements es farà durant un acte que tindrà lloc aquest dissabte, 10 de desembre, a les 12 h, a Maó, en un acte que la institució ha organitzat al Museu de Menorca. L'Acadèmia ha assenyalat que amb aquests guardons reconeix periòdicament la tasca dels artistes i investigadors de les arts més significatius relacionats amb les Illes.

stats