Cultura
Societat 09/12/2022

Els pintors Josep Vives Campomar i Matias Quetglas, medalles d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià

La institució vol reconèixer la trajectòria dels dos artistes i l'aportació que han fet al llenguatge de la pintura

ARA Balears
1 min
El coronavirus ha provocat el tancament temporal del Museu de Menorca.

PalmaLa Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Balears concedirà les seves medalles d’Honor als pintors menorquins Josep Vives Campomar i Matias Quetglas. Segons els membres de l'Acadèmia, la institució vol reconèixer la trajectòria dels dos artistes i l'aportació que han fet al llenguatge de la pintura, un llenguatge que els dos "han defensat amb honestedat, amb singularitat i un alt nivell de qualitat".

Segons la institució, de l'obra de Josep Vives Campomar, mestre en l’exercici de les natures mortes, s’ha subratllat que és una lluita per donar vivacitat i fer sensible allò que en principi no ho és. Format a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona, així com en gravat a Florència, ha exposat la seva obra en nombroses ocasions a Barcelona, Palma, Maó i Zuric.

Pel que fa a Matias Quetglas, l'Acadèmia ha destacat que és l'artista menorquí que va propiciar el salt a la modernitat, creant un vincle de la tradició menorquina amb els llenguatges contemporanis de la pintura i l’escultura. La seva obra, que forma part de les col·leccions de nombrosos museus públics i fons privats, s’ha exhibit amb regularitat a Menorca, Mallorca i Madrid, així com a París i a diverses ciutats d'Alemanya, Suècia i Itàlia, entre d’altres.

El lliurament d'aquests reconeixements es farà durant un acte que tindrà lloc aquest dissabte, 10 de desembre, a les 12 h, a Maó, en un acte que la institució ha organitzat al Museu de Menorca. L'Acadèmia ha assenyalat que amb aquests guardons reconeix periòdicament la tasca dels artistes i investigadors de les arts més significatius relacionats amb les Illes.

stats