Societat 22/04/2020

Pimeco demana al Govern un calendari per poder preparar-se davant la reobertura escalonada del petit comerç

També exigeix un protocol que els permeti anar treballant en les mesures de seguretat

Ara Balears
1 min
Les botigues estan tancades d'ençà que es decretà l'estat d'alarma

PalmaLa Patronal del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha demanat al Govern de les Illes Balears un calendari que permeti sabre als petits comerciants com està previst dur a terme la reobertura escalonada dels negocis. També exigeix un protocol i aprofitar aquestes setmanes de tancament per preparar les mesures de seguretat necessàries a l'hora de tornar a obrir.

"Fa gairebé un mes i mig que la majoria dels petits comerços estan tancats" i tenen l'activitat "aturada". "No pot ser que encara no sapiguem, ni de manera aproximada, quan podrem obrir les portes de nou", exposa el president de la patronal, Toni Fuster.

També recorda que aquest sector és un dels més afectats en l'àmbit econòmic a causa de la pandèmia del coronavirus i lamenta que els seus empresaris se sentin "desorientats i abandonats pel Govern".

"Vivim una situació d'angoixa i d'incertesa perquè no sabem quan podrem obrir ni quines mesures haurem d'aplicar quan ho puguem fer: si haurem de comprar protecció per a les mans i peus dels clients, com haurem de garantir la seguretat als treballadors o si haurem d'oferir mascaretes", recalca.

En aquest sentit, recorda que a altres països ja s'ha establert quin "model se seguirà, prioritzant en molts de casos que puguin obrir primer els establiments de manco de 400 m² i progressivament els comerços de més superfície".

stats