Societat 22/11/2021

PIME Menorca creu que la Llei de la Reserva de la Biosfera "retalla" llibertats

Avisa que la incrementarà els tràmits burocràtics per a les empreses

Iván Martín
1 min
Edifici de les oficines de PIME Menorca a Maó.

MAÓEl comitè executiu de PIME Menorca ha denunciat aquest dilluns que l'esborrany de la Llei de la Reserva de la Biosfera que promou el Consell de Menorca "retalla" llibertats i considera que el document s'ha fet sense el consens dels agents econòmics, a més de provocar conseqüències econòmiques.

La patronal socioeconòmica ha advertit que la llei requereix assumir competències d'altres administracions com el Govern balear o el govern espanyol. Unes competències que PIME considera que són "de difícil cessió". L'entitat creu que la nova normativa que es preveu aprovar en el Parlament ocasionaria un augment dels tràmits burocràtics per les empreses que "restarà la competitivitat de Menorca".

Per altra banda, PIME denuncia que els conceptes relacionats com la capacitat de càrrega turística, de càrrega nàutica, el model turístic de Menorca, l'afluència turística excessiva o la saturació d'espais públics "provocarà inseguretat jurídica a les iniciatives empresarials". I afegeix: "És necessari un marc jurídic estable per garantir el creixement sostenible".

Finalment, han recordat que tenint en compte que l'esborrany concentra diverses limitacions i prohibicions demanen una anàlisi econòmica de la incidència de les mesures a cada una de les activitats afectades.

stats