Societat 29/11/2019

Els pescadors de Maó preveuen capturar 350-400 quilos de gambes el desembre

La gamba i el calamar són els més pescats, mentre que els musclos i la resta del marisc arribaran de Galícia

Ivan Martín
2 min
La gamba vermella menorquina, protagonista de les festes nadalenques a l'illa, mantindrà els preus de l'any passat.

MaóLa Confraria de Pescadors de Maó preveu capturar uns 350-400 quilograms de gambes el mes de desembre, una xifra similar a l’obtinguda en el mateix període de l’any passat. Un dels condicionants serà el temps. En aquest sentit, el patró major de la Confraria, Pito Quintana, és optimista. “La nostra feina no és una ciència exacta i depenem de la naturalesa. Tenint en compte els dies festius i els que perdrem a causa de les condicions climatològiques, esperam pescar al voltant d’uns 400 quilos de gambes per satisfer la demanda de particulars i restaurants”, ha dit.

De tota manera, Quintana assegura que el desembre no és el millor mes de l’any per al col·lectiu. “Els mesos de temporada turística, sobretot juliol i agost, són els més potents. És cert que el desembre s’incrementen les vendes, però continua sent un mes normalet. A més, cal destacar que el peix i el marisc cauen a partir del gener”, ha recordat Quintana. En qualsevol cas, el calamar i la gamba són els productes més demanats. Estretament vinculats a la gastronomia menorquina, acostumen a formar part dels àpats nadalencs. Quintana explica: “Aquest mes pescam molt calamar i gamba, com també escopinyes i cornets. Per contra, els musclos es varen acabar al maig i ara venen de Galícia com la resta del marisc”.

Per acabar, el patró major de la Confraria de Pescadors de Maó ha reivindicat la política de preus existent a l’illa. Així, el quilo de gambes grans té un cost de 60 a 80 euros de mitjana, una xifra inferior en comparació a altres punts de la Península. “El preu del quilo de la gamba gran a Palamós se situa actualment entre els 130-140 euros”, apunta. Pel que fa al quilo de gamba mitjana, a Menorca costa 40-50 euros, i el quilo de la petita, 25-30 euros.

stats