Societat 18/12/2021

Unes 250 persones reivindiquen a Ciutadella el paper de la dona a les festes de Sant Joan

Els manifestants han rebutjat que l'associació Salvem Sant Joan negàs la seva participació

I. M. / ARA Balears
1 min
Una dona durant la protesta d'aquest dissabte a Ciutadella.

CiutadellaDevers 250 persones han participat aquest dissabte en una protesta feminista que s'ha fet a la plaça de la Catedral de Ciutadella amb l'objectiu de reivindicar el paper de la dona en les festes de Sant Joan.

Amb el lema 'Davant la tradició masclista, barbàrie', els manifestants han cridat proclames en contra de les declaracions del president de l'associació Salvem Sant Joan, Joan Fedelich, que negaven la participació de les dones en les festes patronals de la ciutat.

Manifestació a Ciutadella a favor de la participació de la dona a les festes de Sant Joan

A la protesta també hi han assistit manifestant amb pancartes, olles i altres objectes per fer renou. La convocatòria ha estat organitzada pel sindicat Confederació General del Treball i Anarcopatrulla, que han difós l'encontre a través de les xarxes socials.

Cal recordar que la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, va rebutjar les declaracions de Fedelich. "No avançarem mentre es continuï pensant d'aquesta manera", va dir a Twitter, i va afegir: "El que tinc clar és que les dones hem estat, som i serem el motor d'aquesta societat. No hem de permetre que discursos com aquest ens facin tornar enrere, perquè hem guanyat molt, però encara podem perdre molt".

stats