Societat 09/04/2019

La periodista Blanca Pou declara davant el TSJIB que la Policia va accedir al seu correu electrònic

La magistrada demanarà d'ofici un informe pericial per esclarir si es manipularen els mòbils dels informadors

A. Schnabel
2 min
La periodista Blanca Pou declara davant el TSJIB que la Policia va accedir al seu correu electrònic

PalmaLa periodista Blanca Pou ha declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) que entregà el seu mòbil a la Policia contra la seva voluntat i obligada pel jutge Miquel Florit, que ordenà requisar l'aparell per determinar l'origen d'unes filtracions que afectaven Tolo Cursach. També ha assegurat davant la magistrada Felisa Vidal que invocà en tot moment el seu dret al secret professional. Una protesta que, amb tot, no va ser escoltada perquè els agents, segons Pou, ja manipularen superficialment el seu mòbil quan es presentaren a la redacció. També demanaren a la periodista comprovar el seu correu electrònic a l'ordinador i accedir a la memòria xifrada del telèfon sense que ella pogués veure'n la pantalla.

L'inspector en cap de la Policia Judicial ha admès que la periodista protestà, segons fonts presencials, però que va accedir al terminal telefònic de Pou perquè ella mateixa li proporcionà les claus, segons unes altres fonts presencials a les declaracions que s'han fet aquest dimarts pel cas mòbils, a porta tancada. L'inspector, això sí, ha assegurat que únicament varen accedir al mòbil de Pou per posar-lo en 'mode avió' i apagar-lo i que no varen accedir a cap document.

L'inspector en cap ha assegurat que únicament varen accedir al mòbil de Pou per a posar-lo en mode avió i apagar-lo.

Cal tenir en compte que el jutge Florit també defensà, just després que el TSJIB admetés a tràmit la querella, que els periodistes entregaren el seu mòbil de manera voluntària. Aquests, però, s'afanyaren a negar-ho.

Vidal demanarà d'ofici un informe pericial per esclarir si els aparells es manipularen

La magistrada Felisa Vidal, que instrueix la querella presentada per 'Diario de Mallorca' i l'agència Europa Press, demanarà d'ofici l'elaboració d'un informe pericial per tal d'esclarir si realment els investigadors varen accedir o no dins el mòbil de Pou entre l'11 de desembre i el 4 de gener, quan els aparells foren retornats als seus propietaris i el mateix Florit anul·làs la pròpia ordre de requisar els telèfons.

Cal recordar que Pou, de l'agència Europa Press, i el periodista Kiko Mestre, de 'Diario de Mallorca', acusaren al magistrat de prevaricació judicial, un delicte contra el lliure exercici del dret a la informació i la inviolabilitat de domicili i per interceptació il·legal de comunicacions per la requisa dels seus mòbils.

Aquest dimarts el TSJB ha acollit les declaracions dels querellants, així com la de l'inspector que ha instruït la peça separada del cas Cursach sobre les suposades filtracions continuades a la premsa. El dia anterior ja declararen el jutge Florit, en qualitat d'investigat, i el fiscal d'Anticorrupció Juan Carrau, que avalà la requisa dels mòbils dels periodistes.

stats