Societat 05/06/2021

La periodista de l'ARA Balears Elena Navarro guanya el premi Infermeria Visible 2021

El guardó l'atorga el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears

2 min
La periodista de l'ARA Balears, Elena Navarro; la consellera de Salut, Patrícia Gómez; i la presidenta del COIBA, Maria José Sastre, durant l'entrega del premi.

PalmaLa periodista de l'ARA Balears Elena Navarro ha guanyat el premi de periodisme Infermeria Visible 2021, que atorga el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA). El guardó el va rebre divendres pel reportatge "Et diuen que no te'n vagis, que no volen morir sols", sobre la tasca de les infermeres que treballen a la planta de convalescència B de l'Hospital General de Palma.

En el reportatge, que podeu llegir aquí, els sanitaris que treballen a la planta de covid-19 del centre explicaven el seu dia a dia, marcat per la sobrecàrrega de feina i un protocol estricte que ha mantingut els contagis a retxa. “Tenim molt de cansament psicològic i físic, i a mi ja m’afecta tota la vida”, deia la infermera Sílvia Bueno.

La periodista de la Cadena Ser Eivissa i Formentera Noemí Martínez va rebre el mateix premi, però en la modalitat audiovisual, pel reportatge Los sonidos de la UCI de covid de Ibiza: es como un hospital de batalla. La infermera Rosa María Hernández Serra, que durant vuit anys va ser presidenta del COIBA, va ser guardonada amb el premi Florence Nightingale a la trajectòria professional per la seva "extraordinària" contribució com a infermera a les Balears, segons va explicar el Col·legi en comunicat.

En la cerimònia celebrada divendres horabaixa també es varen entregar les insígnies d'or a les infermeres jubilades durant el 2020-21 i a les que compliren 25 anys de col·legiació. En l'acte varen participar-hi un centenar de persones, entre les que reberen insígnies, autoritats i premiades, però va estar adaptat per complir les mesures sanitàries. Entre les autoritats, hi varen acudir la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la consellera de Salut, Patricia Gómez; la regidora de Salut de Palma, Elena Navarro; i el vicerector de la Universitat de les Illes Balears, Antoni Aguiló.

stats