Societat 15/03/2018

Tanca la planta embotelladora de Pepsi del Pont d'Inca

L'empresa considera que la instal·lació ha quedat obsoleta

Ara Balears
1 min
Tanca la planta embotelladora de Pepsi del Pont d'Inca

PalmaL'empresa Pepsi ja havia anunciat el tancament a final de gener. La planta embotelladora del Pont d'Inca funcionava des del 1963 i ahir, justament el mateix dia que Pep Lemon va informar de la clausura del negoci, va tancar definitivament. L'empresa Pepsi assegura que l'embotelladora no és viable econòmicament i que la producció havia disminuït considerablement.

4 treballadors dels 27 que hi havia continuaran a l'empresa fent tasques de distribució i logística i es mantindrà el centre de distribució de sa Cabana. La resta dels treballadors, els que no han pogut demanar la prejubilació, negocien encara les condicions d'acomiadament i la indemnització que els pertoca.

Juan León, president del comitè d'empresa, ha dit que estan satisfets amb els acords que s'han establert i que els empleats rebran una indemnització de 45 dies per any treballat.

Els treballadors que tenen entre 52 i 59 anys han estat prejubilats amb pensions de prop de 2.000 euros mensuals. Per als qui han estat acomiadats i tenen entre 45 i 55 anys la situació és més difícil perquè, segons Juan León, les opcions per trobar feina en aquest sector a l'illa són reduïdes. L'empresa va proposar opcions per recol·locar-los altres plantes de l'Estat, però de moment només s'ha fet efectiva la recol·locació d'un dels treballadors a Vitòria.

Es mantindrà, de moment, l'àrea comercial de la planta, on treballen 35 treballadors, malgrat que tot indica que també s'haurà d'acabar tancant.

stats