Peix al forn: ingredients i recepta
Pelam i tallam les patates de devers mig centímetre de gruix i forma redona. Les col·locam en una palangana salpebrades, untades d'oli i amb el vi sec, tapam la palangana i la posam al forn, a uns 175º, devers mitja hora. Filetejam els peixos i els llevam les espines; podem dir al peixater que ens ho faci o també podem fer-los sencers; en aquest cas, el temps de cocció serà una mica més del doble. Netejam la verdura i la tallam petita, la trempam amb oli, sal, pebre bo i un polsim de pebre bord i la deixam reposar en un plat degotador uns minuts. Quan les patates són quasi cuites, hi col·locam els filets de peix al damunt i després la verdura, a la qual haurem afegit la tomàtiga ratllada i les panses. Un raig d'oli d'oliva i al forn a uns 200º més o manco un quart d'hora. Cal vigilar el punt de cocció del peix, ja que sec no val res. Aquesta recepta va bé amb moltes varietats de peix, sobretot amb les que tendeixen a assecar-se. Bon profit.
Dues orades o llops o també un tros de cerviola
Quatre patates mitjanes
Un manat de bledes ben tendres
Quatre tomàtigues de ramellet
Un manat de julivert
Una cabeça d'alls
Un bon manat de grells
Mitja dotzena de carxofes
Un parell d'esclata-sangs
Un tassó de vi sec
Sal, pebre bo, pebre bord i oli d'oliva
Una grapadeta de panses