Societat 19/03/2019

Pedro Duque: "Hem fet molta feina per reduir les càrregues administratives dels investigadors"

El ministre de Ciència ha assenyalat que hi ha "altres condicions" per al Centre Oceanogràfic, l'antiga presidenta del qual va dimitir per una hiperburocratització

S. Vidal
1 min
Pedro Duque: "Hem fet molta feina per reduir les càrregues administratives dels investigadors"

PalmaEl ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, assegura que s'ha fet "molta feina per reduir les càrregues administratives dels investigadors", motiu pel qual va dimitir l'estiu passat la directora del Centre Oceanogràfic de Balears, Salud Deudero.

El de Palma és un dels nou centres de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) que depenen del Ministeri que dirigeix Duque, qui aquest dimarts ha visitat el vaixell 'RV SOCIB', dedicat a l'observació i la predicció costanera, al moll Vell de Palma. "L'Oceanogràfic és un centre amb complicacions administratives", ha reconegut. El Ministeri ha promulgat una modificació de la llei que "arreglarà tots aquests problemes", destinada als "centres d'investigació de dimensions mitjanes", els quals, assegura, "a partir d'ara tindran unes altres condicions".

Cal recordar que en els darrers mesos Pedro Duque va rebre les queixes de centenars d'investigadors de l'IEO, ja que les traves burocràtiques asfixiaven el funcionament dels seus centres. Després de la dimissió de Deudero és Antoni Quetglas qui dirigeix el Centre Oceanogràfic de Balears.

stats