Societat 05/10/2022

El patró d'una pastera reconeix els fets i accepta dos anys de presó

L'acusat va cobrar entre 1.000 i 1.200 euros a cada un dels 16 migrants que va transportar

ARA Balears
1 min
Audiència provincial de Palma

PalmaL'home acusat de ser el patró d'una pastera que va arribar a Eivissa des d'Algèria ha reconegut els fets i les acusacions i ha acceptat una pena de dos anys de presó. L'acusat va transportar 16 migrants fins a la costa eivissenca i ha reconegut els fets a canvi d'una reducció de la condemna, ja que inicialment l'acusació pública demanava una pena de sis anys de presó.

El patró ha reconegut així un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers a canvi de no ingressar a la presó. Europa Press ha informat que la justícia li ha concedit una suspensió de la pena durant un termini de tres anys. Així, si l'home no comet cap delicte en aquest període no haurà d'entrar a la presó.

Durant el judici l'home ha explicat que va introduir al territori espanyol les 16 persones i que va cobrar-los entre 1.000 i 1.200 euros pel trajecte. L'arribada de la pastera va ser el passat mes de maig i el patró ha explicat a fonts judicials que van estar 15 hores entre que van partir d'Algèria i van arribar a la costa eivissenca.

stats