Alta costura

La passarel·la de Vogue es posiciona sobre la vaga d'actors de Hollywood

La segona edició de la Vogue World ha volgut ser un homenatge al món de l'art amb actuacions d'òpera, música, dansa i cinema

2 min
Les cares conegudes de la Vogue World 2023

BarcelonaLa revista de moda de referència ha aterrat a Londres per fer-hi desfilar roba, glamur, celebrities i, especialment, cinema. Després de commemorar els 130 anys de la publicació al carrer 13 Oest de Nova York, la segona edició del Vogue World ha tingut lloc al Teatre Reial de la capital britànica. L'elecció de la localització no ha estat casual. Enguany, la celebració, que vol esdevenir una tradició anual, ha volgut unir el món de la interpretació amb el de la moda en un clar acte de suport a la vaga de cineastes dels Bafta. Per aquest motiu, un dels col·lectius de famosos més importants ha estat el del cinema: hi han anat actors com Leonardo DiCaprio, Claire Foy, Cole Sprouse i Sophie Okonedo, i el director Stephen Daldry.

La revista nord-americana ha eclipsat per una nit la setmana de la moda de Londres. La Vogue World, a més de presentar la seva pròpia passarel·la de la temporada tardor-hivern 2023, ha estat una celebració del món de les arts. L'esdeveniment ha anat molt més enllà i ha comptat amb el National Theatre, la Royal Opera House i el seu Royal Ballet, a més de la Simfònica de Southbank i la companyia de dansa Rambert. Lluny de la polèmica i la reivindicació dels festivals de cinema com el de Venècia –on pocs actors van participar en l'entrega de premis–, la capital britànica s'ha omplert de cares conegudes.

Els cèlebres editors de la revista de moda, Anna Wintour i Edward Enninful, han estat els amfitrions d'un autèntic recital d'art per on han passat models, cantants, actors, directors de cinema i també membres de la família reial britànica. Pel que fa al món de la moda, la model Emily Ratajkowski, juntament amb la influencer i locutora Camille Charrière, han apostat per la tendència estrella d'aquesta temporada: les transparències amb un total dark. També hi han assistit les models Kate Moss, Cara Delevingne, amb un estrafolari pentinat de cresta multicolor bastida de gomina, i Winnie Harlow, amb un vestit blanc i negre que, tot i la simplicitat de la paleta de colors, no deixava indiferent.

A la Fashion fantasia, tal com l'han denominat des de Vogue, també hi han anat els cantants Jared Leto i Rita Ora, que –com Winnie Harlow– han apostat per la senzillesa del blanc i negre i la complexitat de teixits i formes. L'acte també ha estat royal. Les filles del príncep Andreu i de Sarah Ferguson han desfilat, com tots els altres convidats, per la catifa vermella al so dels músics de la Simfònica de Southbank. La princesa Eugènia ha fet la seva primera aparició pública després de donar a llum el seu fill Ernest George Ronnie. Ho ha fet amb un vestit monocolor de setí verd dissenyat per Fendi. La seva germana, la princesa Beatriu, ha entrat al Royal Theatre acompanyada del seu marit, Edoardo Mapelli Mozzi, amb un vestit negre amb motius florals grocs de Richard Quinn.

L'actuació d'Annie Lennox recitant el clàssic Sweet dreams (are made of this) ha estat el colofó del Vogue World, seguit d'una afterparty al George Club de Londres, organitzada també per Vogue amb la col·laboració de Moncler.

stats