Societat 02/03/2022

El Parlament insta el Govern balear a impulsar el servei d’al·lergologia

ARA Balears
1 min
Un pacient fent-se una prova d'al·lèrgia, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Comissió de Salut del Parlament ha aprovat aquest dimecres instar el Govern balear que impulsi progressivament el servei d’al·lergologia per poder atendre la demanda de tots els pacients que necessiten aquesta atenció. Segons han informat en un comunicat, es tracta d'una Proposició No de Llei (PNL) que han presentat el PSIB, el PP, Podem, Ciutadans, MÉS per Mallorca, Vox, El Pi i el grup mixt.

A més, durant la sessió han aprovat una altra PNL, presentada pels mateixos grups que l'anterior, amb la qual el Parlament constata la necessitat de visibilitzar la meningitis, a més d'actuar en la tasca de prevenció de la malaltia i de tenir els mitjans necessaris per fer-ne un diagnòstic precoç efectiu.

En aquest sentit, també demanen a l'Executiu que segueixi el full de ruta de l'OMS 'Derrotar la meningitis abans del 2030' i que dugui a terme les mesures necessàries per aconseguir els objectius que estableix l'organització.

Amb aquesta iniciativa, la Cambra autonòmica ha constatat que els especialistes en medicina pediàtrica estan recomanant la vacunació per fer front a la meningitis A, C, W i Y durant el primer any de vida. Per això, demanen al govern espanyol que els vaccins per combatre aquestes malalties s'incloguin dins del calendari de vacunació infantil.

stats