Societat 08/09/2021

El pare de Britney Spears es rendeix i renuncia a la tutela

Des del 2008 el pare de l'artista exerceix un control ferri sobre la vida de la seva filla, que ha denunciat en repetides ocasions que era "abusiu"

3 min
Allibereu Britney Spears Cabaret pop

BarcelonaJamie Spears, el pare de Britney Spears, ha demanat a un tribunal que posi fi a la tutela de la seva filla, un polèmic règim legal pel qual ell ha controlat les finances i la vida de la cantant des de fa 13 anys. La defensa de l'estrella del pop no ha trigat a celebrar aquesta esperada decisió, que ha descrit com una "victòria enorme". Jamie Spears fa menys d'un mes va anunciar la seva intenció d'abandonar el seu paper com a tutor legal, que exerceix des del 2008, però per deixar-lo en mans d'una altra persona. "Tal com el senyor Spears ha dit una vegada i una altra, l'únic que vol és el millor per a la seva filla. Si la senyoreta Spears vol posar fi a la tutela i creu que pot gestionar la seva pròpia vida, el senyor Spears creu que hauria de tenir aquesta oportunitat", ha indicat l'advocada del pare, Vivian Lee Thoreen, segons recull Efe.

En un nou document presentat aquest dimarts al Tribunal Superior de Los Angeles, que porta el cas, es pot llegir que Thoreen havia argumentat anteriorment davant del tribunal que "podria ser que ja no hi hagi motius per establir una tutela". Es tracta d'un pas més respecte al seu anunci del 12 d'agost, quan Jamie Spears va renunciar a continuar com a tutor legal de la seva filla però va demanar que aquest règim seguís en mans d'una altra persona, i no va aclarir quan es produiria aquesta transició ni qui seria la persona elegida.

Al juny Britney Spears va denunciar per "abusiva" la seva tutela legal, una figura que als EUA es reserva per a persones incapacitades o amb malalties greus que no poden fer-se càrrec d'elles mateixes. En una declaració telefònica davant el tribunal, la cantant de 39 anys va suplicar llavors que li deixessin recuperar la seva vida i va posar per exemple de l'abús que estava patint que, encara que li agradaria tenir un nadó, els seus tutors no la deixaven anar al metge a treure's el DIU (dispositiu intrauterí) que té inserit.

Britney amb el seu pare abans que ella estigués tutelada

Encara que l'artista va demanar verbalment al tribunal que retirés el seu pare com a tutor legal d'ella, fins ara no ha sol·licitat formalment la fi de la tutela, que des del 2019 està dividida en dos: amb la part financera en mans de Jamie Spears i l'aspecte personal en les de l'advocada Jodi Montgomery. La jutge que porta el cas, Brenda Penny, haurà de decidir ara si accepta la nova petició del pare de la cantant, cosa que es podria saber en la pròxima audiència del litigi, programada per al 29 de setembre.

A pesar de l'alegria mostrada per l'advocat de Britney Spears, Mathew Rosengart, ell també ha advertit que seguiran explorant opcions per demanar explicacions al pare de l'artista pel seu presumpte maneig negligent de les finances de la cantant. "Si el senyor Spears creu que pot esquivar la justícia i la rendició de comptes, inclosa una declaració jurada i la resposta a preguntes sota jurament, està equivocat", ha afirmat en un comunicat Rosengart, que representa la cantant des del juliol.

El pare de Spears es va fer càrrec de la seva vida personal i de les seves finances el 2008, després d'una etapa de comportament erràtic de la cantant. Tot i que la mesura va ser de caràcter temporal en el seu inici, s'ha mantingut al llarg de 13 anys en què l'artista ha actuat, publicat discos i protagonitzat un espectacle milionari a Las Vegas entre el 2013 i el 2017, de vegades en contra de la seva voluntat, tal com ella ha explicat. El conflicte entre la cantant i el seu pare ha generat un gran moviment a les xarxes socials de suport a l'artista, amb el lema "#FreeBritney" (Llibertat per a la Britney), un clam que va agafar impuls aquest any després de l'estrena del documental sobre la tutela Framing Britney Spears.

stats