Societat 06/08/2020

El 30% dels parcs infantils comercials de Mallorca tanquen pel covid-19

Aquests establiments tenen grans "despeses fixes", com el lloguer, i demanen al Govern no ser exclosos de les ajudes econòmiques

Ara Balears
1 min
Adeu a l’oci nostàlgic del Magic Park  de Platja d’Aro

PalmaEl 30% dels parcs infantils comercials de Mallorca han hagut de tancar o no han pogut reobrir les portes després del confinament provocat pel covid-19, ha fet saber l'Associació d'Empresaris de Parcs Infantils de Mallorca en un comunicat. Alguns dels establiments han arribat a acords a curt termini amb els propietaris dels locals per poder pagar-ne el lloguer.

La presidenta de l'associació, Mercedes Marín, ha assegurat que els propietaris dels negocis se senten "exclosos de tots els plans d'ajudes" governamentals i demana al Govern que els tingui en compte. Marín explica que no han rebut cap ajuda perquè la classificació que rep aquest sector els ha deixat exclosos de qualsevol suport econòmic. En el comunicat expliquen que tenen "una gran quantitat de despeses fixes", com és el lloguer, i per això demanen una ajuda per no desaparèixer.

A més, l'associació sol·licita incentius fiscals per poder rebaixar els lloguers. Marín creu que, veient com s'allarga la situació, "necessiten acords a mitjan termini" perquè, si no, serà "impossible" que es puguin mantenir més enllà de setembre. La presidenta ha remarcat que els locals d'oci infantil que han pogut obrir ho han fet complint les normes de seguretat establertes per sanitat i amb un 50% de l'aforament.

stats