Societat 15/03/2023

El parc de la Mar es reobre al públic després de mesos de renovació

S'ha executat una inversió de 655.957 euros mitjançant la Llei de capitalitat que ha permès renovar el paviment del parc després de 35 anys

Ajuntament de Palma
2 min
Renovació parc de la Mar

PalmaEl parc de la Mar ha reobert al públic aquests dies després d'unes obres de remodelació que es van iniciar aquest estiu i que han suposat una inversió de 955.957 euros i que estan finançades a través de la Llei de capitalitat.

Aquesta obra ha permès renovar el paviment d'aquest espai simbòlic i emblemàtic. Així, s'ha executat la primera fase d'aquest projecte, que ha permès renovar el penya-segat del llac, les baranes, sembrar arbres nous i renovar completament la il·luminació d'aquest espai.

En les properes sis setmanes està pendent que arribin els nous sis bancs model 'catalano' que s'estan produint i que l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat completi les tasques d'estabilització del tram del parc de la Mar situat entre la rampa i el mural de Joan Miró, un espai en el qual s'ha d'executar una actuació per reposar la superfície amb sòl estabilitzant.

Disseny original del parc de la Mar

Aquesta renovació integral ha permès posar a punt aquest espai després de 35 anys. El projecte de renovació va rebre el vistiplau de la Comissió de Centre Històric i ha tingut en compte els arquitectes que van fer el disseny original: Pedro Nicolau, Ángel Morado, a més de l'equip integrat pels arquitectes Santiago Bo, Emilio Gené i Emilio Nadal de Olives i els enginyers Mateo Castelló i J. I. Cisneros, triant elements que preserven la fisonomia original. Així, s'ha fet una il·luminació específica per a l'embarcador i el mural de Joan Miró mitjançant enllumenat led. Els arbres s'han plantat en dipòsits de fibra i s'ha millorat el sistema de reg. L'actuació, en conjunt, ha permès renovar en aquesta primera fase tot l'espai comprès entre Antoni Maura i la rampa i el pont i les escales, a més del penya-segat del llac, que es trobaven molt deteriorats pel pas del temps.

stats