Societat 20/09/2018

35 presos de Palma han participat en el programa d'integració laboral

Té l'objectiu que cada persona ampliï competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

Palma35 interns del Centre Penitenciari de Palma han participat en el programa 'Reincorpora' d'integració i inclusió sociolaboral per a persones privades de llibertat de l'Obra Social la Caixa gestionat per GREC, en col·laboració amb el Ministeri de l'Interior.

Del total de participants, 15 han seguit itineraris d'inserció sociolaboral que s'adapten a les característiques de cada participant i 18 han cursat una formació d'ajudant de cuina per millorar les seves capacitats en l'àmbit laboral.

El programa té l'objectiu que cada persona ampliï competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el seu camí cap a la inclusió plena.

Varen participar, a més, en serveis a la comunitat, com un taller de cuina per a joves en situació de vulnerabilitat, on els mestres eren els participants de 'Reincorpora' i l'objectiu era que els joves en processos d'emancipació aprenguessin receptes bàsiques alhora que coneixen històries personals que poden tenir un efecte preventiu en el cas de determinades conductes de risc.

Dels 18 interns que varen completar la formació d'ajudant de cuina, 12 ja han trobat feina. El curs ha constat de 530 hores, que han inclòs pràctiques en empreses.

stats