Societat 24/06/2018

Palma recupera la normalitat després de la revetla de Sant Joan

Emaya ha recollit, en total, 12,6 tones de residus a les zones de bany i de passeig

Ara Balears
2 min
Palma recupera la normalitat després de la Revetla de Sant Joan

PalmaLa nit de Sant Joan ha transcorregut sense incidents destacables a Palma i els efectius de neteja han garantit a primera hora el restabliment de la normalitat a les platges i els espais de passeig de Palma després de la celebració de la revetla de Sant Joan aquesta matinada.

Enguany, Emaya ha recollit, en total, 12,6 tones de residus a les zones de bany i de passeig, 1,6 de les quals corresponen al parc de la Mar, 4 a les platges netejades per Emaya (el Portitxol, Cala Major, Can Pere Antoni, Cala Gamba, Ciutat Jardí, i Can Pastilla) i 7 a les platges gestionades per les empreses concessionàries. L'any passat la xifra total va ser de 22 tones.

El parc de la Mar, tot i ser un dels escenaris amb més concentració de gent, ha registrat gairebé la mateixa afluència de persones que l'any passat, unes 4.000, i la meitat de residus respecte de l'any anterior, quan n'hi va haver 3 tones.

Per tant, el balanç d'enguany és molt positiu pel que fa al volum de residus de les diferents zones que ha cobert l'empresa pública de neteja, ja que la resposta ciutadana ha estat molt positiva en relació amb la utilització dels contenidors i papereres que s'han repartit per totes aquestes zones. Per tant, el fet que els residus hagin estat concentrats en aquests punts ha millorat la percepció del fems i n'ha facilitat la recollida. De fet, gràcies a l'agilitat del dispositiu especial de Sant Joan, el servei ordinari ha pogut estar operatiu una hora i mitja abans del previst, és a dir, a les 6 h.

Dispositius de Policia i Emaya

Com cada any, i per tal de garantir la seguretat i la neteja, l’Ajuntament ha organitzat un servei extraordinari de la Policia Local i Emaya.

Concretament, Emaya ha previst un important dispositiu especial de neteja per a aquesta matinada de dissabte a diumenge, format per 40 operaris i 3 responsables, a més de maquinària de neteja i recollida de residus (uns 25 vehicles).

Aquest dispositiu especial ha fet feina des de les 2.30 h fins a la finalització de la neteja a les zones de bany del Portitxol, Cala Major, Can Pere Antoni, Cala Gamba, Ciutat Jardí, Can Pastilla - Les Meravelles, el parc de la Mar i el centre de la ciutat.

Pel que fa a la resta de la Platja de Palma, compta amb els serveis especials de neteja propis de tota la temporada turística. Cal recordar que les zones de platja que compten amb concessionaris de neteja també disposen d’un reforç del servei per part d'aquestes empreses.

A més, aquest diumenge també estaran actius els serveis ordinaris de neteja i recollida de residus prevists.

La Policia Local també va programar un operatiu especial per a la revetla de Sant Joan, que va comptar amb 166 agents dedicats a vigilar els carrers de la ciutat durant tota la jornada d'ahir. L'operatiu incloïa també 20 bombers de reforç del cos de bombers, que es varen ocupar del correfoc i de les fogueres. Aquests 20 bombers es varen sumar als 44 actius del torn ordinari, que realitzen la seva tasca diàriament. Finalment, un grup de 10 voluntaris de Protecció Civil també va dur a terme un servei de prevenció i ajuda.

stats