Societat 25/11/2019

Palma se suma al clam mundial contra les violències masclistes

6.000 persones, segons l'organització de la manifestació, han reivindicat al carrer la lluita feminista

Maria Fuster
1 min
La manifestació contra la violència masclista a Palma

PalmaUna manifestació multitudinària ha recorregut els carrers de Palma per mostrar de manera contundent el rebuig contra les violències masclistes. Aquest dilluns 25-N, Dia internacional per a l'eliminació de la Violència contra les dones, 6.000 persones, segons organització, han reivindicat la lluita feminista i la necessitat de posar fi al patriarcat, atès que és un sistema opressor de les vides de les dones i els homes.

La creativitat i la imaginació han tornat a estar presents en molt de cartells, amb frases com: "No soc la teva 'Mamacita'; si ho fos, avortaria", "Som les ofegades a la Meditarrània" o "Calladeta no estàs més guapa".

La manifestació ha començat a la plaça d'Espanya a les 19 h, punt de trobada de persones i col·lectius, part dels quals formen part del Moviment Feminista de Mallorca, que enguany s'ha manifestat sota l'eslògan 'Aturem el terrorisme masclista'.

Al final del recorregut, damunt l'escenari ubicat al passeig del Born, s'ha llegit el nom de les més 90 dones assassinades a Espanya durant el 2019, mentre es deixaven sabates sobre un llençol ple de pintura vermella.

Posteriorment, diferents dones han llegit un manifest conjunt on s'ha remarcat que les dones són víctimes d'una violència estructural. "Totes les que som aquí hem viscut un episodi de violència masclista". S'ha recordat que els homes han matat 1.028 dones, des del 2003, quan es començaren a comptar els assassinats masclistes, i que des del 2013, 34 nins i nines han estat víctimes mortals de l'heteropatriarcat. "No són casos aïllats, és terrorisme masclista".

L'acte ha finalitzat amb una representació teatral protagonitzada per l'alumnat de l'institut Son Ferrer.

stats